Leg psykolog/psykoterapeut till Vårdcentral Älvdalen - samtalsmottagning

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår arbete i första hand på samtalsmottagningen för vuxna med psykisk ohälsa. Eftersom vi är en liten enhet så är samarbete en viktig del i vårt arbete och det gör att tjänsten även innebär att arbeta med barn och ungdomar med psykisk ohälsa.
Samtalsmottagningen är en enhet av flera som ingår i vårdcentral Älvdalen. Samtalsmottagningen erbjuder psykologisk behandling till de personer som är listade på vårdcentralen. Vi är en liten arbetsplats med god stämning och laganda. Vi värnar om kvalitet, kontinuitet, ett gott bemötande och god tillgänglighet.

Du kommer i första hand att arbeta med vuxna där vi erbjuder bedömning och behandling inom området för första linjens psykiska ohälsa för vuxna. Patienter ska erbjudas samtalsbehandling, stödsamtal, krisbearbetning, korttidsterapi och uppföljning inom det allmänmedicinska ansvarsområdet.
Vi har både individ- och gruppbehandling samt multimodal rehabilitering. Vi erbjuder och medverkar i sjukskrivnings- och rehabiliteringsinsatser i samverkan med andra aktörer, såsom exempelvis försäkringskassan, socialtjänsten, arbetsförmedling och arbetsgivare.

Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv kring individens situation där varje medarbetare självständigt eller i team arbetar med bedömning och korta behandlingsinsatser av barn, unga, föräldrar och vuxna som söker till oss. Vårt uppdrag innebär även att förebygga psykisk ohälsa och samverka med vårdgrannar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller psykoterapeut med KBT steg 1 eller motsvarande och som tycker att det är spännande och utmanande att arbeta i en verksamhet med olika professioner där vi alla har ett engagemang för individen.
Arbetet förutsätter att du är lösningsfokuserad och är van att ta eget ansvar. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är positiv samt trivs med att arbeta utvecklingsinriktat. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.