Vårdutvecklare/Statistikansvarig tv VC Sälen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vårdcentral Sälen finns i Sälens by i nybyggda lokaler.

Den bofasta befolkningen är cirka 3 400 personer men under högsäsong tillkommer över 80 000 besökare som samtidigt vistas i Sälenfjällen. Området i övrigt har en tydlig glesbygdsprägel med långa avstånd och 10 mil till närmaste sjukhus.

Under vintersäsongen har vi även mottagningar på fjället, i Lindvallen, Tandådalen och Hundfjället. Vi utökar våra öppettider under vintern, mitten av dec - slutet av april, och har akutmottagningen öppen 08.00 - 20.00 alla dagar i veckan. Under högsäsong kan vi ta emot över 100 akuta besök/dag.

Vår personalstyrka dubbleras under vintersäsongen och framförallt anställs fler läkare, sjuksköterskor och medicinsk sekreterare.
Omställningen mellan vintersäsong och icke vintersäsong präglar vårdcentralen och tar mycket tid i anspråk vilket gör det svårare att driva processer över hela året.

Som vårdutvecklare initierar och medverkar du i utvecklings- och förbättringsarbete på vårdcentralen samt arbetar med metodfrågor och implementering av nya rutiner och arbetssätt.
Du stödjer personalen i utvecklingsarbeten och medverkar i kvalitetssäkringsprojekt
.
Vidare planerar och medverkar du i verksamhetsuppföljning och utvärderingsarbeten samt i vårdcentralens introduktions- och fortbildningsinsatser.
.
Du stödjer verksamhetschef och avdelningschefer, samordnar samt utvecklar metoder och utför övergripande analyser som är kopplade till verksamhetens vårdutveckling. Du deltar även i externa uppdrag.

Vårdcentralen har ett eget skidskaderegister. Som vårdcentralens statistikansvarig blir du dels ansvarig för vårt skidskaderegister, utveckla och sammanställa rapporter som ledningen efterfrågar och dels ansvarig för att ta fram rapporter från vårt statistikprogram BILD åt medarbetare och ledning.

Uppdraget utvecklas vidare i samråd med ledningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du gillar statistik och siffror.
Du har lätt att samarbeta och samverka i team, men kan också arbeta självständigt.
Vidare är du initiativrik, vilket för oss innebär att du är driftig, kreativ, tar initiativ, initierar aktiviteter och uppnår resultat.
Du är öppen för utveckling i arbetet, tycker om att ge god service, är flexibel, stresstålig samt van vid självständigt arbete. För att trivas i rollen ser du förändringar som en del av vardagen. Vi ser gärna att du kan ta egna initiativ till förbättringar där vi värdesätter din förmåga att gå från tanke till handling.
Du uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter och kan prioritera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Du tycker om att samarbeta med olika människor med olika roller och har lätt för att skapa relationer med övriga yrkesroller där du bidrar till och uppskattar värdet av ett gott samarbete.

Erfarenhet från vårdutveckling och arbete med statistik är önskvärt

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.