Avdelningschef Läkemedelsförsörjning, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Läkemedelsfrågor är högt prioriterade i Landstinget Dalarna. Vår Läkemedelsavdelning och Läkemedelskommitté kompletteras nu med en avdelning för Läkemedelsförsörjning. Vi utvecklar verksamheten genom att bedriva läkemedelsförsörjning i egen regi från 1 september 2017. Läkemedelsförsörjning innebär bl.a. att tillhandahålla, beställa och expediera läkemedel samt att tillverka cytostatika, radiofarmaka och övrig steril extempore till landstingets verksamheter.

Eftersom det är en ny verksamhet som byggs upp finns goda möjligheter att vara med och utforma läkemedelsförsörjningen till nytta för verksamheter, vårdpersonal och patienter. Vi söker nu en avdelningschef till Läkemedelsförsörjningen, och kommer även snart påbörja rekrytering av avdelningens elva medarbetare.

Som chef kommer du, tillsammans med Läkemedelsavdelningen, bygga upp verksamheten inför start. Du kommer därefter att leda och utveckla läkemedelsförsörjningen. Uppdraget innebär personalansvar för avdelningens elva medarbetare samt ansvar för ekonomistyrning och budgetarbete.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning i grunden som farmaceut, med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Huvudsaklig arbetsort är Falun, men resor inom länet förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och har erfarenhet av läkemedelsförsörjning. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska. Körkort B är ett krav.

Meriterande är tidigare chefserfarenhet samt dokumenterad ledarutbildning. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Som chef är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och kvalitetsmedveten.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.