Distriktssköterska till Långshyttans vårdcentral

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en distriktssköterska som vill arbeta på en liten vårdcentral, Långshyttans vårdcentral.
Långshyttans vårdcentral är vackert belägen i södra dalarna med utsikt mot sjön Lången. Långshyttan ligger utefter Husbyringen naturskönt i Södra Dalarna. Vårdcentralen har ett gott renommé, framröstad av patienterna till Dalarnas bästa vårdcentral senaste åren.
Vi har ca 5400 listade och huvudsakliga upptagningsområdet är i och omkring Hedemora kommun.
Vårdcentralens verksamhet består av barnmorskemottagning, BVC, distriktssköterskemottagning, laboratorium/provtagning, distriktsläkarmottagning, mindfulnessgrupper, sjukgymnastik, samtalsmottagning samt sköterskemottagningar för astma/kol och diabetes. Vi samarbetar med Hedemora Vårdcentral om ungdomsmottagning.

Uppdraget för Primärvården i Dalarna är formulerat i överenskommelsen med Hälsovalsenheten.
Dina arbetsuppgifter som distriktsköterska på mottagningen innefattar både egen telefontid för rådgivning, tidsbokning och mottagningsarbete där du utifrån en medicinsk bedömning av vårdbehovet ger vård, råd och stöd vid egenvård, och vid behov lotsar patienten vidare till rätt vårdnivå.

Vi tillämpar journalsystem Take Care.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Du är leg. sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen distriktssköterska.
Tidigare erfarenhet från primärvård är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Du behöver kunna arbeta självständigt och i team, ta ansvar för ditt uppdrag och vara flexibel och initiativtagande.
Som distriktssköterska fattar du välgrundade beslut och leder processer vidare i samverkan med patienter.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.