Sjuksköterska/ kurator med familjeterapeutisk inriktning, Ätstörningsenhet

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


Ätstörningsenhet Tornet söker sjuksköterska/ kurator med familjeterapeutisk inriktning!
Välkommen att ingå i vårt specialistteam Tornet i Falun!

BUP Dalarna består av 5 öppenvårdsmottagningar, länsresurs med akutavdelning, familjeenhet, kunskapscentrum neuropsykiatri och ätstörningsenhet. Samtliga är underställda en gemensam verksamhetschef. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgrannar såsom skola och socialtjänst.

Arbetsuppgifter

Tornets verksamhet är länsövergripande och vänder sig till barn och ungdomar upp t o m 17 år och deras familjer. På enheten arbetar sjuksköterska, psykologer, överläkare, socionomer, behandlingsassistenter, sekreterare och enhetschef. Tillgång finns till dietist och barnläkare.

På ätstörningsenheten Tornet arbetar vi i tvärprofessionella team. Vi tar emot barn och ungdomar med anorexia nervosa, bulimia nervosa samt ätstörning UNS.
Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med medicinska, psykologiska och sociala aspekter. Vi eftersträvar att ungdomarna ska uppnå fysisk och psykisk hälsa med närande relationer. Behandlingsarbetet innehåller individual- och familjeterapi, ätträning och gruppaktiviteter.
Vi har ett nära samarbete med barnmedicin, skola och vuxenpsykiatrins ätstörningsenhet Dala ABC. Samverkan med och konsultationer till vårdgrannar och andra samverkanspartners ingår också som en del i arbetet.

Kvalifikationer

Du är leg sjuksköterska gärna med VUB i psykiatri eller annan VUB som bedöms adekvat. Socionom gärna med påbyggnadsutbildning. Psykoterapeututbildning motsvarande steg 1 är krav.

Erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri är meriterande liksom arbete inom psykiatri och/ eller arbete med barn unga. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vårt erbjudande till dig
Som nyanställd erbjuds du mentorskap under den första tiden av erfaren kollega. Kvalificerad handledning liksom fort- och vidareutbildning ser vi som viktiga redskap för att utvecklas och trivas i arbetet. Tillgång till handledning och fortbildning erbjudes.

Vem är du?
Du gillar att samarbeta med andra. Du har en önskan om att få delta i arbetet för att göra den barn- och ungdomspsykiatriska vården ännu bättre. BUP Dalarna arbetar aktivt för att alla yrkeskategorier ska ha en självklar delaktighet i verksamhetsutvecklingen.
Det viktiga är att du har ett intresse för vår verksamhet och en vilja att lära. Har du också ambitionen att fördjupa dina kunskaper och dela med dig, så kommer du att trivas hos oss.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.