Öppenvårdspsykiatrin Dalarna söker specialistläkare och ST läkare

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Är du psykiatriker eller intresserad av specialiteten och vill vara med och utveckla den psykiatriska hälso- och sjukvården i Dalarna? Då kan du vara den vi söker! Vi söker även specialistläkare i invärtesmedicin eller allmän medicin.

Som specialistläkare hos oss får du en viktig roll i vårt gemensamma arbete med att utveckla framtidens psykiatri. Vi arbetar kontinuerligt med att vidareutveckla vårt behandlingsutbud på respektive mottagning och gemensamt i länet. Inom länet finns fungerande DBT-team och varierande utbud av gruppverksamheter. En utveckling av beroendeteam inom respektive basenhet pågår.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom hälso- och sjukvården. Den psykiatriska öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter med slutenvårdskliniker i Falun och Säter.
Öppenvårdsområdena är Norra/Västra med mottagning i Mora med filialmottagningar i Malung och Rättvik. Falun/Södra med mottagning i Falun och Avesta. Mellersta/Västerbergslagen med mottagningar i Borlänge, Ludvika, Gagnef och Kris- och Traumamottagning för flyktingar och asylsökande i Borlänge. På mottagningarna finns en bred specialistpsykiatrisk kompetens samlad med lite olika upplägg beroende på storlek och geografiskt område. På mottagningarna arbetar psykiatriker, sjuksköterskor, psykologer, terapeuter, arbetsterapeuter, socionomer, skötare och medicinska sekreterare.

Arbetsuppgifter Specialistläkare och ST läkare psykiatri:
Dina uppgifter blir att diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med svåra psykiatriska tillstånd såsom psykoser, bipolära sjukdomar, neuropsykiatriska funktionshinder, komplicerad PTSD och allvarliga ångest- och depressionstillstånd. På vissa av mottagningarna ingår även konsultuppdrag på närliggande sjukhus och poliklinisk ECT-behandling. Samtliga mottagningar har ett akutuppdrag mellan klockan 8-17 för våra kända patienter, där även hembesök tillsammans med annan personal förekommer. Arbetet bedrivs i team tillsammans med andra yrkeskategorier och patienten.

Specialistläkare invärtesmedicin eller allmänmedicin:
Som specialistläkare i invärtesmedicin eller allmänmedicin blir du ett viktigt komplement i vårt teamarbete för att erbjuda patienterna vård och behandling som innefattar även svåra somatiska sjukdomstillstånd vid samtidig svår psykiatrisk sjukdom.

Är du intresserad av att delvis arbeta på distans eller vill du arbeta nära kollegor dagligen? Hos oss finns flera alternativ, du väljer själv ort vid distansarbete. Ronder kan ske via Skype men även flera av de andra arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

. Leg. läkare för ST tjänsterna
. Leg. läkare med specialistkompetens i psykiatri, invärtesmedicin eller allmän medicin
. God förmåga att arbeta självständigt och i team
. God social kompetens och samarbetsförmåga värdesätts
. Goda språkkunskaper i svenska

Extra lönetillägg och premie

Just nu satsar vi särskilt på våra specialistläkare inom psykiatrin och du som börjar arbeta hos oss får ett därför ett extra lönetillägg och premie till direktpension.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.