Sjuksköterska till Kirurgkliniken Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Kirurgkliniken i Falun bedriver högteknologisk kirurgi av i moderna lokaler och utför cirka 3 500 operationer/år. Vi är i en ständig utveckling och håller en hög vårdkvalitet där vår vision är att bli den bästa kirurgkliniken i Sverige. Vi har en engagerad ledning med chefer som prioriterar tid för våra 290 medarbetare.
Hos oss ges du möjligheten att arbeta i ett team tillsammans med kompetenta medarbetare med en stor vilja att hjälpa de patienter som vårdas hos oss.

Verksamheten består av tre mottagningar, en inskrivningsenhet och tre vårdavdelningar med totalt 74 vårdplatser. Vi är indelade i sex olika team, övre- och nedre gastro, bröst-endokrin, plastik och urologi, därutöver vårdas även akuta sjukdoms- och olycksfall.

Våra medarbetare är vår största tillgång. Som Kirurgsjuksköterska arbetar du med omvårdnads- och patientarbete, läkemedelshantering samt pre- och postoperativ vård. Du blir också en del av ett skickligt team där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du jobba med det du är utbildad för!
Vi är i en ständig utveckling med olika projekt för att använda våra medarbetares kompetens på rätt sätt för att ge patienten bästa vård.

Kirurgkliniken har en god sammanhållning och en bra arbetsmiljö i moderna lokaler. Vi arbetar i en tyst vårdmiljö via ett trådlöst kallelsesystem där kallelsen från patient går direkt till den ansvariga personalens handenhet.

Som sjuksköterska kan vi erbjuda dig:
. Individuellt anpassad introduktion - en individuellt anpassad inskolningsplan utifrån dina tidigare erfarenheter. Hos oss tillåts du var ny och du får gradvis växa in i yrkesrollen. Under ditt första år, ett basår ingår en schemalagd utbildningsdag i månaden dessutom möjlighet till hospitering inom våra olika verksamheter.
. Basår erbjuds alla nyanställda.
. Individuell schemaplanering - du har själv möjlighet att planera din arbetstid
. 24/7- tillägg för natt- och helgarbete - extra ersättning utöver ob-tillägg.
. Mentorskap - kontinuerligt stöd av erfaren kollega.
. Medflyttarservice - är en stödservice till den medföljande familjen.
. Olika utvecklingsprojekt - vi deltar till exempel under hösten 2017 i ett 2 årigt projekt med vårdnära service (VNS). Det innebär att vi förstärker teamen med utbildad servicepersonal som ansvarar för arbetsuppgifter som inte handlar om vård och omsorg som transporter, förråd, rengöra och bädda sängar, kost och köksservice mm. Detta ger mer tid till patientarbetet för våra undersköterskor och sjuksköterskor.
. Källkraften - fri tillgång till vår friskvårdsanläggning med ett välutrustat gym med många olika aktiviteter och generösa öppettider.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska

Erfarenhet av kirurgisk verksamhet är meriterande. Vi tror att du trivs hos oss om du tycker om ett varierat arbete och har förmåga att anpassa dig till olika situationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet som god samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet det innebär att du inte behöver ha kunskaper från början men ditt intresse och egenskaper spelar roll.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.