Legitimerad psykolog till vårdcentral Särna, Älvdalens kommun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Nu söker vi dig som är psykolog och intresserad av glesbygdsmedicin i fjällnära natur. Särna ligger tolv mil norr om Mora. Här finns fantastisk natur med goda möjligheter till jakt, fiske, fjällvandring, golf, skidåkning på längden och tvären samt skoteråkning. Från Särna är det tre mil till Idre, sju mil till Grövelsjön och sex mil till Sälen.

Vårdcentralen i Särna har ett upptagningsområde på ca 2 100 listade. Under högsäsong blir det 30 - 40 000 extra personer i området med alla turister. Vid Idre Fjäll finns mottagning som bemannas av läkare under högsäsong både sommar och vinter.
Välkommen att bli en del av vårt team!

Arbetsuppgifter

Vårdcentralens team består av läkare (tvåläkarstation), tio sjuksköterskor inklusive diabetes-sköterska, BHV-sköterska och barnmorska. Övriga i teamet är två undersköterskor, två fysioterapeuter, två medicinska sekreterare, lokalvårdare, arbetsterapeut, KBT-samtalsterapeut som också är leg sjuksköterska, samtalsterapeut barn och unga samt verksamhetschef.

I och med avståendet till (Mora lasarett) specialistpsykiatrin i Mora möter vi också en del patienter som delvis har kontakt med specialistpsykiatrin och samtidigt behöver hjälp på närmre håll vilket möjliggör stor variation i arbetsuppgifterna.

Vårdcentral Särna söker även läkare och barnmorska.

I din roll som psykolog får du här spännande möjligheter till varierande och utvecklande arbetsuppgifter, exempelvis möjlighet att arbeta med både individer och familjer vid BHV, blivande föräldrar vid MHV, ungdomar och vuxna.
Utöver detta tät samverkan med rehabteamet och övrig personal.

Vid rehabenheten i Särna arbetar en leg sjuksköterska/KBT samtalsterapeut som också är rehabkoordinator samt två sjukgymnaster. Arbetsterapeut finns 10%. Rehabenheten har ett nära samarbete med övriga enheter och yrkeskategorier på vårdcentralen.

Vi arbetar utifrån ett helhetsperspektiv kring individens situation där varje medarbetare självständigt eller i team arbetar med bedömning och korta behandlingsinsatser.

Som arbetsgivare är vi måna om att du som medarbetare får möjlighet till vidareutbildning samt handledning.

Kvalifikationer

Du är leg psykolog, med minst grundläggande utbildning i kognitiv beteendeterapi, gärna leg psykoterapeut med KBT-inriktning.

Som person är du initiativrik och har mycket god samarbetsförmåga.
Vi ser att du är en ansvarstagande och flexibel person som trivs med att arbeta självständigt och i team.
Du har även tydligt patientfokus.
Stor vikt kommer att läggas vid såväl tidigare arbetslivserfarenhet som personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Du har god erfarenhet av både teamarbete och självständigt arbete samt intresse av att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av ditt arbete.

Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift.

Körkort erfordras.

Då vår vårdcentral verkar för hälsofrämjande önskar vi att Du är rökfri.

Hör av dig så berättar vi mer.
Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.