Sjuksköterska till Strokemottagning, Mora.

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Strokemottagningen hör till Ger Rehab Öppenvård där även Rehabteamet och Minnesmottagningen ingår.

I anslutning finns även avd 72 med 18 vårdplatser fördelade på två team, det ena har inriktning mot stroke, det andra mot geriatrik och rehabilitering.

Vi har ett personcentrerat arbetssätt och jobbar tätt ihop med det multidisciplinära teamet.

Från patientens insjuknande, och genom hela vårdkedjan, finns sjuksköterskan där med sin kompetens för att hjälpa till och stötta. Efter utskrivning följs patienten upp på strokemottagningen där du träffar patienten för uppföljning efter TIA eller stroke.
I arbetsuppgifterna ingår strukturerade uppföljningar samt telefonrådgivning. Konsultationer inom sluten- och öppenvård, utbildningsinsatser till olika grupper såsom övriga vårdavdelningar och intresseföreningar samt information till patienter och anhöriga. Att bidra till utveckling av strokevården är en viktig del av ditt arbete samt att ingå i olika nätverk.
I arbetet ingår även ansvar för RiksStroke.

Tjänsten är en delad tjänst med ansvar för strokemottagningen samt tjänstgöring på vårdavdelning 72 med inriktning stroke. Tjänsten innebär viss helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med goda kunskaper inom stroke.

Meriterande är specialistutbildning inom stroke/neurologi och erfarenhet av mottagningsarbete. Du är väl förtrogen med nationella riktlinjer och vårdprogram som styr verksamheten.

Du är en avsvarstagande person med ett stort engagemang för ditt arbete. Du ser möjligheter före svårigheter, och tycker om att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du är en god kommunikatör och van datoranvändare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.