Biträdande avdelningschef Centraloperation Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Avdelningen består av 8 operationssalar fördelade mellan kirurg-, ortopedkliniken och dagkirurgisk verksamhet samt en sterilteknisk enhet.

Vintertid bedrivs stor akut ortopedisk verksamhet.

Som biträdande avdelningschef kommer Du att tillsammans med avdelningschefen arbeta med personalfrågor, verksamhetsplanering, utveckling och jobba i verksamheten vid behov. Du ersätter avdelningschef då den är frånvarande.
Tjänsten som biträdande avdelningschef är ett förordnande med en tillsvidareanställning i din grundprofession.
Initialt är förordnandet tidsbegränsat till tre år med möjlighet till förlängning. Landstingets chefsutbildning är obligatorisk och planeras tillsammans med din chef.

Kvalifikationer

Som person är Du drivande och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att visa resultat. Du skall ha lätt att kommunicera och kan ta beslut, kunna arbeta i team samtidigt som Du skall kunna utveckla teamet framåt.
Vi söker Dig som har erfarenhet från arbete inom operationssjukvård och tidigare arbetat i arbetsledande position.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Kompetens att utöva ett professionellt ledarskap. Viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget. Har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer inom och utom organisationen.

För att trivas hos oss är Du självständig och trygg i Dig själv. Du tycker om att driva förändringsprocesser och har förmåga att ständigt nå förbättringar.
Du fångar enkelt upp en helhet och konkretiserar den samt har samtidigt förmågan att avgränsa arbetet. Du inspirerar och engagerar och trivs med att leda arbetsgrupper. Som person är Du strukturerad och noggrann.
Du har en bra samarbetsförmåga, är dessutom kommunikativ vilket betyder att Du har lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift.
Du är trygg och stabil, ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella.
Du tar initiativ och ser till att Du når målet och har under vägen dit lätt för att anpassa Dig till ändrade omständigheter, tar själv ansvar för Ditt arbete och driver det vidare. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.