Analytiker - med inriktning på produktions/kapacitets- och schemaplanering

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Är du intresserad av nya utmaningar - kanske i en för dig ny bransch som utgör ryggraden i vårt samhälle? Vi söker dig som är intresserad av att vara med att utveckla och driva vårt arbete med behovsanalyser och kapacitetsplanering.

Kvaliteten på vården i Sverige och Dalarna är god. Däremot kan tillgängligheten bli bättre. Vi är i ständig förändring och står inför många utmaningar som kräver nya typer av experter inom sjukvården. Som noteras i Göran Stiernstedts utredning Effektiv vård finns det stora behov av en förbättrad produktions- och kapacitetsplanering i svensk hälso- och sjukvård för att bättre utnyttja våra begränsade resurser och förbättra effektiviteten. Därför så letar vi nu efter en analytiker som vill stärka upp vårt arbete på området.

I det här jobbet kommer du att kunna göra skillnad för Dalarnas befolkning!

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att introducera och utveckla arbetet med behovsanalyser och kapacitetsplanering i landstinget.
Arbetet innefattar hela kedjan från behovsanalys till uppföljning.
Du kommer i ditt arbete att få en unik förståelse för hur sjukvårdssystemet hänger ihop - ett system som är överraskande komplext. Syftet är att öka sannolikheten för att vi ger våra patienter rätt vård i rätt tid.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter:
- behovsanalys av vårdplatser och operationsutrymme
- väntetidsberäkningar och ledtidsanalyser
- riskanalyser
- schemaoptimeringar

Som analytiker är du en del av den växande Analysavdelningen, som är en stabsfunktion till landstingsdirektören. Vi gör komplexa och omfattande analyser, ofta på en landstingsövergipande nivå.

På Analysavdelningen lägger vi stor vikt vid intern kompetensutveckling och strukturerad kunskapsöverföring. Med hjälp av varandra vill vi bli skickligare i vårt yrke!
Vi har en varierande utbildningsbakgrund på avdelningen och yrkeserfarenhet från såväl forskning, konsultverksamhet och industri som hälso- och sjukvård.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning på en nivå motsvarande en master eller civilingenjör.

Vi söker dig som har
- mycket god förmåga att analysera komplexa frågeställningar
- förmåga att på ett pedagogiskt sätt - muntligt och skriftligt - kommunicera dina resultat
- kunskap inom statistik
- kunskap inom optimeringslära och köteori
- praktisk erfarenhet med statistik- och visualiseringsverktyg (R, SPSS; Power-Bl och Excel)
- erfarenhet av process- och flödeskartläggningar

Meriterande:
- kunskaper inom SQL och R/Python eller liknande
- kunskaper inom simulering
- forskarutbildning
- kompetens inom produktions/kapacitets- och schemaplanering
- erfarenhet av liknande arbete i hälso- och sjukvård

Som person har du förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv, samtidigt som du har viljan och förmågan att jobba igenom detaljerna.

Att prioritera och förenkla när så krävs är en förutsättning för att kunna driva arbetet framåt.
Nyfikenhet ökar chanserna för att du ska lyckas och trivas.

Landstinget Dalarna erbjuder konkurrenskraftiga villkor. Självklart har vi kollektivavtal, men vi erbjuder också förmåner såsom personalgym och friskvård, rabatterad kollektivtrafik mm. Sjukhuset är centralt beläget nära stadskärna och resecentrum.

Falun med omnejd är en vacker plats att bo på. Möjligheterna till en aktiv och härlig fritid är mycket stora. Här finner du ett rikt kulturliv, skärgårdssjön Runn, samt cykling och längdskidåkning i världsklass.

Här hittar du både livskvalitet och intressanta arbetsmöjligheter på samma plats!

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.