BMA alt. sjuksköt Laboratoriemedicin Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder ett betydelsefullt arbete i en engagerad och trygg organisation som följer människor genom hela livet.

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi samt transfusionsmedicin.

Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys och blodtappning), Falun transfusionsmedicin klinisk kemi samt mikrobiologi, Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin).
Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation.

Vid laboratoriet i Avesta innefattar arbetsuppgifterna både klinisk kemi samt transfusionsmedicinskt arbete. Du utför sedvanliga arbetsuppgifter för Biomedicinsk analytiker. För sjuksköterska omfattar arbetet visst analysarbete, provtagning samt tappning av blodgivare.

Kvalifikationer

* Legitimerad biomedicinsk analytiker/sjuksköterska.
* Arbetet kräver stor noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp, därför måste du behärska svenska språket i tal och skrift.
* Du är serviceinriktad.
* Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.
* Ensamarbete förekommer. Gäller endast Biomedicinsk Analytiker.
* Kunna uttrycka dig i tal och skrift på korrekt och lättförståelig svenska
* Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.