Hjälpmedelskonsulent/ Leg. sjukgymnast/fysioterapeut till Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Är du leg. Sjukgymnast/ Fysioterapeut och har ett lösningsorienterat arbetssätt?
Tycker du om att göra skillnad för andra människor?
Har du ett intresse utav att arbeta med hjälpmedel?
I så fall är vi intresserade utav dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter tillsammans med övriga teamet innebär att vara ett stöd till kunden i förskrivningsprocessens alla delar, främst genom rådgivning, utprovning och anpassning av hjälpmedel samt handläggning av beställningar. I arbetsuppgifterna ingår även sortimentsarbete och information till våra kunder.

Även omvärldsbevakning för att följa med i hjälpmedelsutvecklingen är en intressant del i vårt arbete. Den aktuella tjänsten är placerad i team "Sitta, Stå, Träna", men samverkan och stöttning i andra team kan bli aktuellt vid behov. Placeringsort är Borlänge och resor förekommer i tjänsten.
Vi tillämpar ett introduktionsprogram till alla nyanställda för att skapa trygghet i din roll hos oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/ fysioterapeut med minst 3 års yrkeserfarenhet, gärna inom neurologisk/ geriatrisk rehabilitering eller habilitering.

Du har erfarenhet av behovs- och funktionsbedömning, förskrivning och utprovning av hjälpmedel i hemmiljön.
Datorvana, körkort B (manuell växel) och körvana är ett krav.
Meriterande är om du har erfarenhet av att ha förskrivit och provat ut manuella rullstolar, samt vana att analysera sittande.

Du ska tycka om att tillsammans med dina arbetskamrater arbeta fram lösningar i kombinationen människa - teknik, som är till stor hjälp för våra brukare.
Du sätter kunden i centrum och har ett konsultativt arbetssätt.
Du har intresse för att arbeta i team, har lätt för att samarbeta, organisera, planera och arbeta strukturerat.
Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och social kompetens.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.