Läkare, Allmänspecialist till vårdcentral Särna, Älvdalens kommun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Vi söker allmänläkare med intresse för glesbygdsmedicin vilket i arbetet bjuder stor variation och blandade sjukdomstillstånd.

Arbetsuppgifter

Glesbygdsmedicin i fjällnära natur. Särna ligger tolv mil norr om Mora. Här finns fantastisk natur med goda möjligheter till jakt, fiske, fjällvandring, golf, skidåkning på längden och tvären samt skoteråkning. Från Särna är det tre mil till Idre och sju mil till Grövelsjön.

Vårdcentralens team består av läkare (tvåläkarstation), tio sjuksköterskor inklusive diabetes-sköterska, BHV-sköterska och barnmorska. Övriga i teamet är två undersköterskor, två fysioterapeuter, två medicinska sekreterare, lokalvårdare, arbetsterapeut, 100 % KBT-samtalsterapeut, samtalsterapeut barn och unga samt verksamhetschef.

Filial finns i Idre med distriktssköterskemottagning som är öppen tre dagar per vecka.
Vid Särna Vårdcentral finns alltid en läkare och en sköterska som har beredskap, kvällar, nätter och helger för akuta sjukdomsfall.
En del veckor arbetar man som ensam läkare vid Särna Vårdcentral vilket ställer krav på kompetens och förmåga till "ensamarbete".

Vårdcentralen har ett upptagningsområde på ca 2 100 listade.
Under högsäsong blir det 30 - 40 000 extra personer i området med alla turister.
Vid Idre Fjäll finns mottagning som bemannas av läkare under högsäsong både sommar och vinter.
Många patienter med skidskador skickas vidare till Särna Vårdcentral.
Digital röntgen finns vid vårdcentralen.
Alla sjuksköterskor har röntgendelegation och utför undersökningar på framförallt skidskador. Röntgensköterska kommer regelbundet.

I och med avståendet till Mora lasarett sköts mycket på vårdcentralen och det är hög självförsörjningsgrad vilket ger stor variation i arbetsuppgifterna.

Hör av dig så berättar vi mer.

Vårdcentral Särna söker även barnmorska och psykolog.

Kvalifikationer

Du är allmänspecialist med erfarenhet från primärvård, gärna glesbygdsmedicin.

Du behöver ha körkort för personbil.

Goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Då vår vårdcentral verkar för hälsofrämjande önskar vi att Du är rökfri.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV via vårt e-rekryteringssystem, länk finns i annons på www.ltdalarna.se alternativt Platsbanken.

Vi önskar minst två referenser med kontaktuppgifter.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.