Leg fysioterapeut/sjukgymnast, Barn- och ungdomshabiliteringen Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Vår Habilitering finns just nu i Hedemora. Under maj månad kommer verksamheten att flytta till lokaler på Avesta lasarett. Upptagningsområdet för Avesta och Hedemora har ett stort geografiskt område med ca 40000 innevånare.
Vi har under de sista åren haft en stor inflyttning av asylsökande så vi har nu många olika nationaliteter, både barn/familjer och vuxna som omfattas av habiliterande insatser.

Här finns stora möjligheter till en omväxlande aktiv fritid med närhet till skog och mark och ett stort kulturellt utbud. Det finns också en närhet till större städer om det behovet uppstår, ca 1,5-2 tim. bilresa till Stockholm, Gävle eller Örebro.
Vi erbjuder olika former av friskvård, bl. a kan du varje vecka besöka något bad med gym som finns här.

Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats! Hos oss finns stora möjligheter att styra sin egen arbetssituation och vi vill gärna att du som medarbetare är med och bidrar med nya tankar och idéer! Vårt ledord inom Habiliteringen är "Några behöver mer för att få lika mycket".

Arbetsuppgifter

Habiliteringen är landstingets särskilda specialistresurs för habiliterande insatser i Dalarna med fem enheter. Enheterna har medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.
Styrkan med habiliteringens verksamhet är att arbetet bedrivs i team och den aktuella tjänsten innebär arbete med barn.

Som fysioterapeut kommer du att göra bedömningar, träningsprogram- både individuellt och i grupp och förskriva hjälpmedel.

Kvalifikationer

Du är leg fysioterapeut/sjukgymnast, helst med några års yrkeserfarenhet, meriterande om du har arbetat med våra målgrupper

Som person är du ansvarstagande, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad och har förmåga att arbeta självständigt och i team.

Du erbjuds ett bra introduktionsprogram, tillgång till mentor och handledare samt yrkesträffar tillsammans med sjukgymnastkollegor i verksamheten som bidrar till din utveckling.

Vi är idag ca 15 medarbetare där alla fyller en viktig roll.
Nu behöver vi dig!

Körkort behövs för tjänsten.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.