Leg. Biomedicinsk Analytiker/Leg. sjuksköterska

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Transfusionsmedicin Dalarna ingår, tillsammans med mikrobiologi och klinisk kemi, i Laboratoriemedicin Dalarna (LmD). Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys samt blodtappning), Falun transfusionsmedicin klinisk kemi samt mikrobiologi, Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin).
Vi arbetar tillsammans för ett hälsosammare Dalarna- Vill du vara med?

Transfusionsmedicin Dalarna utför ca 16.000 blodtappningar/år. Centraliserad komponentberedning med automatisk utrustning har våren 2016 införts i Falun. Du kommer att arbeta med sedvanligt förekommande arbetsuppgifter inom transfusionsmedicin. Dina arbetsuppgifter anpassas till din grundutbildning.

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Arbetstiden för Biomedicinsk analytiker är förlagd till dag-,kvälls- och helgtjänstgöring. Om framtida behov av nattjänstgöring förändras på kliniken kan även nattjänstgöring bli aktuell. För sjuksköterska gäller dagtid samt kväll vid kvällstappningar. Arbetets omfattning anpassas till din grundutbildning.

Kvalifikationer

Du är legitimerad Biomedicinsk analytiker/alt. legitimerad Sjuksköterska.

. Du är serviceinriktad.
. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.
. Ensamarbete kan förekomma.
. Ingen erfarenhet krävs.
. Arbetet kräver stor noggrannhet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp, därför måste Du behärska svenska språket i tal och skrift.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll- och eventuell helgtjänstgöring beroende på din grundutbildning. Om framtida behov av nattjänstgöring förändras på kliniken kan även nattjänstgöring bli aktuell.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.