Press- och eventansvarig, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


Vi söker nu en Press- och eventansvarig till kommunikationsavdelningen. Vi söker dig som är ambitiös och entusiastisk och som har stor kunskap om och förståelse för medias arbete. Du kommer att driva arbetet med att utveckla vår pressfunktion samt ha ett nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med kompetenta, drivna medarbetare som vill något extra med sitt arbete? Tycker du att samarbetet mellan kommunikation, HR och press är angeläget och viktigt? Svarar du ja så kommer du sannolikt trivas med oss och vi med dig!

Som Pressansvarig har du det minutoperativa ansvaret för Landstinget Dalarnas externa presskontakter och organiserar vår pressberedskap. Du måste ha kunskap om politiska processer i offentlig förvaltning och ha förståelse för hård nyhetsbevakning.

Du stöttar organisationen och ger råd i mediefrågor. Du planerar, initierar och följer upp medieinsatser och du producerar pressmeddelanden och andra texter.

En betydande del i arbetet är att bedriva omvärldsbevakning, ingå i för tjänsten relevanta nätverk samt att coacha chefer och medarbetare som ska företräda Landstinget Dalarna i media. Du utbildar i mediehantering och är med och bidrar till utvecklingen av landstingets kriskommunikation.

Uppdraget är utmanande och ställer stora krav på gott omdöme och flexibilitet. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och avgöra vilka som är viktiga ur ett medieperspektiv.
Du förväntas bidra till helheten och rapporterar till Kommunikationschefen.

Utöver rollen som Pressansvarig har du även en samordnande roll för att tillsammans med personalavdelningens representanter planera de externa aktiviteter som syftar till att stärka bilden av Landstinget Dalarna.

Kvalifikationer

Krav:
Vi vill att du har journalistutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig samt gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete och pressfrågor.
Pedagogisk fallenhet samt förmågan att arbeta metodiskt är ett krav.

Meriterande:
Erfarenhet av arbete i offentlig sektor eller politisk styrd organisation är meriterande liksom kunskap om offentlighetsprincipen.

Personliga egenskaper:
Som person är du självständig samt har god strategisk och analytisk förmåga. Du har ett stort intresse för vår verksamhet, kan tolka behoven och omsätta det i effektiva kommunikationsinsatser. Du är lugn, trygg och professionell även i krävande situationer och har förmågan att anpassa dig till förändrade arbetsförhållanden även under tidspress.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.