Psykolog till Rättspsykiatriska kliniken

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Tycker du om att arbeta långsiktigt i en verksamhet som spelar en viktig roll i samhället?
Nu söker vi, Rättspsykiatriska Kliniken i Säter, en leg psykolog.

Vi står inför spännande utmaningar och hos oss har du möjlighet att bli en del av det team som möter och löser dem.
Vi arbetar just nu med en långsiktig strategi för att säkra kompetensförsörjningen inom rättspsykiatrin. Bland annat genom en individuell utbildningsplan där vi uppmuntrar till specialistutbildning, forskning och delaktighet i utveckling av klinikens arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant, och ibland svårt.
Som anställd på RPK får du en gedigen introduktion och stöd av dina kollegor.

Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Totalt har vi 64 vårdplatser uppdelat på sex avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare.
Inom kliniken finns även specialistläkare och ett multiprofessionellt behandlingsteam.

Behandling inom rättspsykiatrin är teambaserad, där vårdplanen beskriver planering, genomförande och uppföljning, en vårdprocess där psykologen har en viktig roll i alla faser.

För den här tjänsten ser vi framför oss att du som psykolog i första hand arbetar med utredningar och riskbedömningar.
Vi ser också att du kommer att få en viktig roll i handlednings- och utbildningssammanhang, särskilt i metodutveckling och uppföljning tillsammans med personalen i vård- och rehabiliteringsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerad psykolog. Meriterande är erfarenhet av rättspsykiatrisk verksamhet.

Vi söker dig som har ett stort intresse av utveckling- och kvalitetsarbete, och vill arbeta med förändringsprocesser över tid.

Viktiga personliga egenskaper är nyfikenhet, uthållighet och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid bedömning av personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.