Arbetsterapeut, Rättspsykiatriska kliniken Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, men även patienter som insjuknar under pågående kriminalvård eller under häktningstiden. Vissa patienter vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Totalt har vi cirka 60 vårdplatser uppdelat på sex avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare. Inom kliniken finns även specialistläkare och ett interprofessionellt team som tillsammans med omvårdnadspersonalen utgör en styrka på cirka 180 personer.

Tycker du om att arbeta långsiktigt i en verksamhet som spelar en viktig roll i samhället? Nu söker Rättspsykiatriska Kliniken i Säter en Leg Arbetsterapeut.
Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant. Vi arbetar just nu med en långsiktig strategi för att säkra kompetensförsörjningen inom rättspsykiatrin. Bland annat genom en individuell utbildningsplan, möjlighet till forskning och delaktighet i utveckling av klinikens arbetssätt.

Vi arbetar interprofessionellt och sätter patienten i fokus. De långa vårdtiderna gör att du har möjlighet att tillsammans med patienten och övriga teammedlemmar arbeta långsiktigt för att åstadkomma förbättringar i patients vardag och livskvalitet. Här har du stora möjligheter att vara med och påverka arbetssättet och vi jobbar tillsammans för utveckla verksamheten och våra arbetssätt.

Som arbetsterapeut kommer du att utreda och behandla aktivitets- och funktionsförmåga tillsammans med övriga kompetenser i teamet runt patienten. En betydande del av arbetet sker i meningsfulla aktiviteter. Behandlingsinsatserna sker individuellt och i grupp.
Dokumentation sker i Take Care.

Kvalifikationer

Du är leg. arbetsterapeut gärna med erfarenhet inom psykiatrin eller liknande behandlingsarbete.
Meriterande är AMPS eller annan utbildning som är lämplig för verksamheten.
B-körkort en fördel i arbetet.
Personliga egenskaper vi värdesätter är nyfikenhet, självständighet och en god samarbetsförmåga. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.