Biomedicinsk analytiker Sektionsledare, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Patologi och cytologi Dalarna är en länsgemensam ackrediterad avdelning inom Landstinget Dalarna. Vi tar emot histologiska och cytologiska prover från länet för att preparera och diagnostisera. Arbetet i verksamheten är mycket utvecklande och ytterst viktigt i vårdkedjan då det är en förutsättning för en stor del av cancerdiagnostiken i länet. Vi strävar alltid efter att uppnå god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen är viktig för oss.
Vi som arbetar på avdelningen är biomedicinska analytiker, patologer, cytodiagnostiker, medicinska sekreterare och obduktionstekniker.
Arbetstiden är måndag till fredag.

Arbetsuppgifterna omfattar sedvanliga arbetsuppgifter för en biomedicinsk analytiker på ett histopatologiskt laboratorium. Som sektionsledare innebär denna tjänst utökat ansvar och utvecklingsmöjligheter inom yrket.
Produktionsflödet i verksamheten är mycket effektivt och vi är ytterst angelägna om behålla våra nationellt sett jämförbart korta svarstider.
Som sektionsledare är du huvudansvarig för produktionsflödet av rutinprover och dess ingående ansvarsområden. Detta omfattar:
. Apparatansvar. Felsökning och kontakt med leverantörer vid reparationer och service på teknisk utrustning.
. Kvalitetsansvar. Administrativt arbete med kvalitetssäkringsdokument som ligger till grund för ackrediteringen av denna del av verksamheten.
. Ansvar för medverkan till metodutveckling.
. Studentansvar. I tjänsten ingår huvudansvar för handledning av BMA studenter på VFU.
. Tjänsten innebär en plats i verksamhetens ledningsgrupp.
Till detta tillkommer allmän problemlösning i rutinproduktionen. Detta innebär även kommunikation och kontakter internt såväl som externt.

Kvalifikationer

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker.
Yrkeserfarenhet inom området är meriterande.
Arbetet kräver en ansvarstagande välstrukturerad självständig person, med social förmåga och tekniskt intresse samt en förmåga att ta beslut och arbeta självständigt.
Stor vikt kommer att fästas vid personlig tillämplighet.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.