Barnsköterska/undersköterska (vikariat) Neonatalavdelningen

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Neonatalavdelningen och Kvinnokliniken har under hösten 2013 flyttat in i en av Sveriges modernaste sjukhusbyggnader, där barn och föräldrar samvårdas.
Vi har ett nära samarbete mellan förlossning, BB och neonatalavdelningen. Tillsammans erbjuder vi en god vård för alla födande familjer i Dalarna.

Neonatalavdelningen har det länsövergripande ansvaret för vården av alla sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Dalarna.
Vi bedriver lättvård och intensivvård på enhetens 16 vårdplatser samt dagvårdsverksamhet.

Du arbetar i team med bl.a. sjuksköterskor, läkare, kurator, psykolog, dietist och sjukgymnast. Du har ett nära samarbete med omvårdnadsansvarig sjuksköterska där utvecklingsstödjande vård, för barn och familj, är grundläggande.

Du som barnsköterska/undersköterska har en viktig funktion bl.a. genom att:
- observera övervakning
- vara observant på förändringar hos barnet
- stödja barnets utveckling
- stödja föräldrarna i anknytningsprocessen och att lära känna sitt barn
- stödja amningsprocessen

Arbetet är varierande och kräver god anpassningsförmåga. Du erbjuds anpassad inskolning och avdelningen har en väl fungerande internutbildning.
Du ska kunna arbeta dag, kväll, natt och helg.
Vikariat tom 2018-10-31. Dag/Natt alt natt 75 - 100%.

Kvalifikationer

Du har barnsköterskeutbildning alt. undersköterskeutbildning.
Påbyggnadsutbildning med inriktning mot nyfödda och sjuka barn samt specialistutbildning inom barnsjukvård är meriterande.
Tidigare erfarenhet av barnsjukvård är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Du skall ha intresse för neonatalvård.
Arbetet är varierande och kräver god anpassningsförmåga. Du har en stabilitet och mognad som gör att Du kan arbeta i stressiga och akuta situationer och kan möta föräldrar i kris.
Du är flexibel, noggrann och har en god social förmåga. Du har även intresse och förmåga att hantera medicinteknisk utrustning.

OBS! Ansökningar behandlas löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.