Avdelningschef (vikariat) till akutmottagningen Avesta lasarett

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Avesta Lasarett har en liten dygnet-runt-öppen akutmottagning, där vårt uppdrag är att akut omhänderta patienter med symtom av framförallt internmedicinsk och allmänmedicinsk karaktär. Under kvällar och helger finns på akutmottagningen också en jourmottagning som tar hand om patienter av akut primärvårdsmässig karaktär.
Upptagningsområde för akutmottagningen och jourmottagningen är Avesta och Hedemora samt de närliggande kommunerna i Västmanland. Fem akutvårdsplatser finns i anslutning till akutmottagningen och bemannas av akutmottagningens medarbetare.
På vår Akutmottagning prioriteras/sorteras patienterna med Triage enligt RETTS, ett kvalitetssäkrat verktyg som används på de allra flesta akutmottagningar i Sverige.

Då vår avdelningschef ska gå på föräldraledighet annonseras nu ett vikariat med tillträde enligt överenskommelse till och med 2019-08-31.

Tjänsten som avdelningschef är ett vikariat på heltid. Du har som uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter landstingets policydokument. I uppdraget ingår ekonomi-, personal-, utvecklings- och arbetsmiljöansvar.
Som person är Du drivande och motiveras av att arbeta mot uppsatta mål och att visa resultat. Du skall ha lätt att kommunicera och kan ta beslut, kunna arbeta i team samtidigt som Du skall kunna utveckla teamet framåt.
Du är en del av klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med vårderfarenhet gärna från akutsjukvård och relevant vårdutbildning. Meriterande är också erfarenhet från ledningsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Kompetens att utöva ett professionellt ledarskap. Viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget. Ha god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer inom och utom organisationen.

För att trivas hos oss är du självständig och trygg i dig själv. Du tycker om att driva förändringsprocesser och har förmåga att ständigt nå förbättringar.
Du fångar enkelt upp en helhet och konkretiserar den samt har samtidigt förmågan att avgränsa arbetet. Du inspirerar och engagerar och trivs med att leda arbetsgrupper. Som person är du strukturerad och noggrann.
Du har en bra samarbetsförmåga, är dessutom kommunikativ vilket betyder att du ar en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du är trygg och stabil, ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella.
Du tar initiativ och ser till att du når målet och har under vägen dit lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, tar själv ansvar för ditt arbete och driver det vidare.
Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor.

Fackliga kontakter:
Vårdförbundet
Hanna Allmo-Gillenberg
e-post: hanna.gillenberg@ltdalarna.se
Saco
Kerstin Dahlström
e-post kerstin.d.dahlström@ltdalarna.se
Vision
Ann-Christine Åhlberg
e-post: ann-christine.ahlberg@ltdalarna.se
Kommunal
Peter Johannesson
e-post: peter.johannesson@ltdalarna.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.