Sjuksköterska/Terapeut Psykiatriska mottagningen i Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Psykiatriska öppenvården Mellersta och Västerbergslagen består av 3 psykiatriska mottagningar, Borlänge, Ludvika och Gagnef. Mottagningarna har som uppdrag att bedriva vuxen psykiatrisk hälso- och sjukvård till befolkningen inom sitt upptagningsområde, som för Borlänge är innevånarna i Borlänge och Säters kommuner, och har bred kompetens med olika yrkesgrupper som arbetar tvärprofessionellt runt våra patienter.
Målgruppen är vuxna personer, som har behov av specialistpsykiatriska insatser på grund av psykisk ohälsa och/eller funktionsnedsättning. Det finns även upparbetade nätverk och samarbetskontakter med psykiatrins slutenvård, kommunerna och övrig hälso- och sjukvård. Inom verksamheten och psykiatrin i länet finns ett flertal pågående utvecklingsprojekt.

Arbetet består till största del av kliniskt arbete i form av terapeutiska bedömning och behandlingar, såväl enskilt som i grupp.
Vi erbjuder dig goda möjligheter till utveckling genom fortbildning, handledning och utvecklingsprojekt.
Du kommer att ingå i öppenvårdsteam tillsammans med läkare, psykolog, arbetsterapeut, socionom, sjuksköterskor, skötare och sekreterare och vi jobbar i vårdlag vilket ger dig chansen att antingen arbeta med en bred patientgrupp alternativt inrikta dig efter eget intresse.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska eller annan hälso-och sjukvårds utbildning med vidareutbildning steg 1.
Vi söker dig som är intresserad av psykiatri, och som vill vara med att utveckla verksamheten i positiv framåtanda med nytänkande. Du förväntas ha god samarbetsförmåga, kunna ta beslut och hantera förändringar samt vara flexibel. Vi lägger stor vikt vid att du vill arbeta i team och på personlig lämplighet.

Vi använder oss av Take Care journalsystem. Erfarenhet av att arbeta i systemet eller liknande är meriterande.

Körkort erfordras.

Intervjuer kan komma att starta under annonseringen.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.