Sjuksköterska tv Neonatalavdelningen Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Här har Du en möjlighet att vara med och utveckla framtidens Neonatalvård i Dalarna. Vi erbjuder ett roligt och utvecklande sjuksköterskearbete där Du har möjlighet att följa barnet/familjen under hela vårdtiden, från intensivvård tills barnet/familjen skrivs ut.
Neonatalavdelningen och Kvinnokliniken finns i en av Sveriges modernaste sjukhusbyggnader, där barn och föräldrar samvårdas. Neonatalavdelningen har det länsövergripande ansvaret för vården av alla sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Dalarna.

Som sjuksköterska är Du omvårdnadsansvarig för barn och familj där utvecklingsstödjande vård är grundläggande. Du arbetar i team med bl.a. barnsköterskor, läkare, kurator, psykolog, dietist och sjukgymnast.
Vi erbjuder minst 10 veckors inskolning samt ett internutbildningsprogram. Under Din första tid som sjuksköterska kommer Du att ha ansvar för färre patienter. Vi arbetar målmedvetet för att all personal ska känna sig trygg och säker i arbetet.
Vi arbetar målmedvetet och strukturerat med omvårdnadsutveckling samt kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker Leg. Sjuksköterska.
Specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar, är ett starkt önskemål.
Specialistutbildning inom intensivvård eller leg. barnmorska är meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Du skall ha intresse för att utveckla neonatalvården. Arbetet är varierande och kräver god anpassningsförmåga. Du har en stabilitet och mognad som gör att Du kan arbeta i stressiga och akuta situationer och kan möta föräldrar i kris. Du är flexibel, noggrann och har en god social förmåga. Du har även intresse och förmåga att hantera medicinteknisk utrustning

Övrigt
Landstinget Dalarna har ett mycket fördelaktig 24/7-tillägg. Detta innebär att samtliga sjuksköterskor på neonatalen som arbetar helger/nätter får ett lönetillägg från 2000 kr till 5000 kr/månad beroende på antal nätter och helgpass. Det finns även möjlighet att växla in detta tillägg mot ledig tid. Dessutom är OB- ersättningen för nattarbete högre än det nationella avtalet. För sjuksköterskor som saknar specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar arbetar vi aktivt för att möjliggöra denna. Vi har under 2016 samt ett flertal år bakåt i tiden kunnat erbjuda ett antal sjuksköterskor möjlighet att få studielön under specialistutbildningen.

Vi tillämpar individuellt schema där du kan vara med och påverka dina arbetstider utifrån verksamhetens behov. Du ska kunna arbeta dag, kväll, natt och helg.

Landstinget Dalarna verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.