Distriktsköterska, tillsvidare, VC Jakobsgårdarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som distriktsköterska på vårdcentral innefattar mottagningsarbete både på distriktsköterske- och distriktsläkarmottagning, hälsofrämjande arbete samt sjukvårdsrådgivning via Tele-Q där Du utifrån en medicinsk bedömning av vårdbehovet utifrån primärvårdstriagering och ett mänskligt perspektiv, ger råd och stöd vid egenvård och vid behov lotsar den som ringer till rätt vårdnivå.
Vi tillämpar journalsystem Take care samt individuell schemaplanering.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är leg. sjuksköterska med vidare utbildning i öppen hälso- och sjukvård.
Du ska ha förmåga att bemöta människor i olika situationer och i olika livsfaser på ett professionellt sätt. Erfarenhet från primärvård är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som ansvarstagande, helhetssyn, empatisk förmåga och stresstålighet. Du ska vara trygg i din yrkesroll, vara positiv och tycka om nya utmaningar. Du bör vara flexibel, lyhörd, serviceinriktad och ha förmåga att både samarbeta och arbeta självständigt samt vilja vara med och utveckla verksamheten.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.