Barnmorska 65% VC Leksand alt Barnmorska 100% (60/40), VC Leksand/Falu las.

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

I maj startar Leksand Familjecentral där enheterna Barnmorskemottagning och Barnhälsovård ska samverka med kommunens; Öppna förskola och Familjeteam. Familjecentralen kommer att vara i "Bönan", en byggnad som ligger centralt i Leksand, och som nu renoveras utifrån verksamhetens behov. På Barnmorskemottagningen är det 4 st. barnmorskor.
Vi har bra samarbete med Mödra- och Barnhälsovårds psykolog, läkare och Barnhälsovård. Ungdomsmottagningen ligger i separat lokal, där barnmorska, läkare och kurator samverkar.

Sedvanliga arbetsuppgifter på barnmorskemottagning/Familjecentral; kvinnors reproduktiva hälsa, graviditetskontroller, preventivmedelsrådgivning/-förskrivning, föräldragrupper, gynekologiska hälsokontroller, telefonrådgivning, STI-provtagning/-smittspårning. Ev. arbete på ungdomsmottagning. Uppbyggnad av Familjecentral; bl.a. utveckla god samverkan med övriga enheter.
På förlossning/BB roterar du mot en av dessa avdelningar.
Vi är en förlossnings klinik med samvård mor/ barn. Vi arbetar i moderna lokaler, anpassade till dagens förlossningsvård. Vi förlöser ca 3000 kvinnor/år, vi är Dalarnas enda förlossnings klinik. Vi har en antenatal avdelning i direkt anslutning.

Ditt arbete är på en bred front vilket gör jobbet roligt o lärorikt. På förlossningen arbetar vi tre skift, och får ta del av en ersättningsmodell som heter 24/7. Vi har ett projektarbete där vi arbetar med att höja de vaginala förlossningarna; HÖVA. På BB-avdelningen vårdas nyförlösta kvinnor och barn som behöver vård efter förlossning, t ex efter kejsarsnitt.
BB-avdelningen bedriver samvård; att mor och barn är tillsammans oavsett vårdbehov. Om barnet är i behov av Neonatalvård kan mamman BB-vårdas på Neonatalavdelningen, vilken ligger i direkt anslutning till BB. På BB-mottagning kommer normalförlösta kvinnor och barn för polikliniska besök, såsom barnläkarundersökning, PKU-prov, annan provtagning, screeningundersökningar och amningshjälp.

Kvalifikationer

Du är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt.
Du tycker om att arbeta i team, är positiv och serviceinriktad.
Arbetet är till stor del självständigt vilket kräver god struktur, initiativförmåga och flexibilitet.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Du kan dokumentera och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Meriterande är erfarenhet av journalsystemet Take Care.
Har du arbetat med förlossningsvård är det en fördel, och att du är CTG licensierad.

Vi söker Barnmorska 65 % Vårdcentral Leksand alternativt Barnmorska 100 % (60/40), kombinerad tjänst Vårdcentral Leksand och Förlossning/BB Falu lasarett.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.