Fysioterapeut/Sjukgymnast 100 % Leksands Vårdcentral

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Leksands Vårdcentral har cirka 60 personer anställda. Vi arbetar enligt Hälsovalsuppdrag. Upptagningsområdet med Leksands kommun som utgångspunkt innefattar en befolkning på drygt 15000 invånare.
På Rehabenheten arbetar tre sjukgymnaster/fysioterapeuter, två arbetsterapeuter och en rehab assistent. Enheten har stora lokaler med bl.a. träningshall och gymnastik rum. Vi nyttjar samma personalrum som övriga på Vårdcentralen vilket främjar för god interaktion med andra yrkeskategorier.

Arbetet som sjukgymnast/fysioterapeut består av poliklinisk undersökning och behandling, telefonrådgivning, gruppverksamhet (t.ex. artrosskola), deltagande i teamverksamhet (t.ex. multimodalt team/smärtpatienter), samt bedömningsmottagning på vårdcentralens läkarmottagning (1:a bedömning).
I arbetet ingår introduktion till nyanställd personal om vad sjukgymnast/fysioterapeut har för uppdrag i Primärvården. Handledning av studenter kan bli aktuellt.
Vårdcentralens uppdrag är för närvarande måndag till fredag 8-17.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut, gärna med erfarenhet av arbete inom Primärvård.
Vi ser gärna att du har utbildning i OMT steg 1. Patologikurs, Axelina grundutbildning och akupunktur (västerländsk) är meriterande.
Du tycker om att arbeta i team, är positiv och serviceinriktad.
Arbetet är till stor del självständigt vilket gör att du behöver ha god struktur i ditt arbetssätt, god initiativförmåga och lätt för att ställa om.
Du kan dokumentera och har lätt för att uttrycka dig i svenskt tal och skrift.
Meriterande är erfarenhet av journalsystemet Take Care.
God samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning och vi lägger stor vikt
vid personlig lämplighet samt goda referenser från tidigare arbetsplatser/praktikplatser.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.