ST-läkare, Psykiatriska öppenvården Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Psykiatriska öppenvården i Avesta ingår i Basenhet Falun - Södra Dalarna och erbjuder psykiatrisk specialistvård till innevånarna i Hedemora och Avesta kommuner. Det övergripande uppdraget innebär bland annat att ge patienter med allvarlig psykisk sjukdom, störning eller funktionshinder den sammansatta utredning, behandling, rehabilitering och stöd de behöver för att nå en god hälsa och en bra livssituation. Bemanningen består av flera olika yrkesgrupper och arbetar tvärprofessionellt runt våra patienter. Mottagningen arbetar i olika team utifrån diagnoser.
Vi prioriterar att samarbeta med våra vårdgrannar, Kommunen, Primärvården, BUP och Habilitering, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen med återkommande träffar och möten. Inom verksamheten och psykiatrin i länet finns ett flertal pågående utvecklingsprojekt.

Vi erbjuder en givande och utvecklande ST tid med många möjligheter och bra utveckling. I utbildningen ingår personlig handledare, grundläggande psykoterapiutbildning, Steg 1, samt flera andra kurser. Inom psykiatrin i Dalarna finns en ST- studierektor, som samordnar utbildningen för alla ST läkare.
Grundplaceringen är Psykiatriska mottagningen i Avesta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av psykiatri! Tidigare arbete inom psykiatri samt kunskaper i journalsystemet Take Care är meriterande.
Vi vill att du som söker är engagerad, lösningsfokuserad och tycker att det är viktigt med förbättringsarbete. Vi vill även att du ska ha god samarbetsförmåga men det är lika viktigt att du kan ta egna väl avvägda beslut.
Som person är du strukturerad och noggrann. För att trivas hos oss brinner du självklart för att hjälpa människor och vi ser det som en självklarhet att du känner dig trygg i patientkontakten.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.