Förvaltningsledare IT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Landstinget Dalarna. MiT och verksamheten arbetar tillsammans med både nationella och lokala strategier för att effektivisera vården.

Landstinget Dalarnas MiT (Medicinsk Teknik & IT) består av enheterna:
. IT-förvaltning och utveckling (aktuell enhet)
. IT-teknik
. Medicinteknik
Förvaltningsarbetet styrs enligt förvaltningsmodellen Pm3 med en årlig förvaltningsplan och en styrgrupp som hanterar avvikelser och beslut.

Arbetsuppgifter:
Du ska tillsammans med verksamhetens förvaltningsledare leda systemförvaltningen för de verksamhetsområden som ditt objekt stödjer. Ditt uppdrag är att skapa en plan med en tydlig målbild samt att driva, leda och fördela uppgifter för att nå målen.
Du kommer att driva aktiviteter tillsammans med tekniker och ska samarbeta med andra förvaltningsledare för att hitta helhetslösningar i situationer med komplexa beroenden.
Du förväntas kunna arbeta självständigt, ha förmågan att prioritera och samtidigt behålla helikopterperspektivet. Du tar stort ansvar och utvärderar kontinuerligt nya lösningar och idéer som kan bidra till effektivare verksamhet, minskade kostnader eller högre säkerhet.
Det är två tjänster som avses, vilken en av dem riktar sig till verksamheterna Fastighet och Service inom landstinget, den andra tjänsten är generell och möjlighet finns att påverka vilka verksamhetsområden som kan komma att omfattas.
Du anställs som sekreterare IT med ett treårigt förordnande som förvaltningsledare IT.

Kvalifikationer

. Akademisk utbildning inom relevant område som t ex datavetenskap eller systemvetenskap - alternativt motsvarande yrkeserfarenhet
. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
. Erfarenhet av att driva förvaltnings- och utvecklingsarbete.
. Erfarenhet av ledarskap
. En teknisk förståelse av moderna IT-miljöer
. Kunskaper om ekonomisk uppföljning

Vi tror att du tidigare har arbetat i en stor organisation. Har du dessutom erfarenhet av arbete i landsting så är det naturligtvis meriterande.

Personliga egenskaper:
. Du är drivande och kan jobba målfokuserat
. Du har förmågan att leda, planera och prioritera
. Du har ett stort engagemang som du kan sprida till andra
. Du kan föra dialog med en verksamhet och en tekniker och göra dig förstådd
. Du är tydlig och kan kommunicera ett budskap på ett förtroendegivet sätt

Meriterande:
. Du har tidigare arbetat som Förvaltningsledare-IT i en Pm3 förvaltning
. Du har tidigare arbetat som projektledare inom offentlig förvaltning, gärna landsting
. Meriterande med erfarenheter av processerna i ITIL

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.