Chef IT-teknik, teknisk chef Medicinsk Teknik och IT, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Landstinget Dalarna är länets största arbetsgivare med över 8 800 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden. Vi bedriver hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt ansvarar för kollektivtrafiken i länet. Efter årsskiftet blir vi en länsregion med utökat uppdrag och som nya Region Dalarna kommer vi att fortsätta arbetet med att utveckla vårt län för framtiden.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 150 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna. IT-Teknik är en av tre avdelningar på MIT-enheten. Avdelningen har tre sektioner med sektionschefer som har det direkta personalansvaret för sammantaget 50 personer. IT-Tekniks ansvarsområden är en servicedeskfunktion för hela landstinget, tandvårdens IT samt hela
infrastruktursleveransen. Stor del av leveransen målstyrs med förvaltningsmodellen Pm3 och
leveransprocesserna baseras på ITIL-ramverket.

Som avdelningschef har du övergripande verksamhetsansvar för IT-teknik, samt personal- och budgetansvar. Du rapporterar till MIT-chef och ingår i MiT-enhetens ledningsgrupp. Du har direkt personalansvar för tre sektionschefer samt övergripande ansvar för verksamhetsutvecklingen inom avdelningens ansvarsområden. Rollen innefattar även flera olika beslutanderoller inom förvaltningsmodellen PM3. Tillika ett övergripande strategiskt arbete inom området.
Ett nära samarbete och dialog med övriga avdelningar är centralt för att utveckla MIT-enhetens hela verksamhet.

Anställningen innebär en tillsvidareanställning vid MiT-enheten, med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år. Med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig chefserfarenhet, meriterande är även erfarenhet av ledarskap som chef över chefer. Du har en god kommunikativ förmåga, är initiativtagande och kreativ. Du är driven med en utvecklad problemlösningsförmåga. Som person är du strukturerad och har en god analytisk förmåga, du är inspirerande och flexibel.

Det är naturligt för dig att ha ett strategiskt helhetsperspektiv och skapa ett gott samarbete med övriga avdelningar. Det är viktigt att du är en god kommunikatör och har erfarenhet av ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor. Du har god förmåga att samarbeta och skapa ett gott arbetsklimat.

Landstinget Dalarna har ett chefs -och ledarskapsprogram för dig som nyanställd chef.

Du har ett en helhetsförståelse för IT-infrastruktur och IT service management. Du har dokumenterad utbildning kring områden som ITIL, IT-infrastruktur och IT-management. Du har även ledarskapsutbildning. Du har god förståelse och en övergripande helhetsbild på hur man styr en IT-verksamhet. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Önskvärt är att du har:
- Kunskap och erfarenhet av IT service management
- Certifiering inom ITIL
- Kunskap och erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3
- Erfarenhet av kravställande vid IT-upphandlingar samt juridiska frågor inom IT-området
- Erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.