BI-arkitekt, Medicinsk teknik & IT, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Beställningsstöd.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Vi erbjuder en tjänst som BI-arkitekt och du kommer att ingå i ett växande agilt team med ca 15 personer bestående av bland annat arkitekter, utvecklare, kravanalytiker och förvaltningsledare samt att vi har ett nära samarbete med både ledning och verksamhet i organisationen. Landstinget Dalarnas gemensamma beslutsstöd är en central och strategiskt viktig funktion för all uppföljning i hela organisationen.

Vi söker dig som är intresserad av att vara med och utveckla och driva beslutsstödet och verksamheten framåt. Som person är du prestigelös och tycker om att arbeta i team, men du kan också arbeta självständigt under eget ansvar.

Arbetsuppgifter

Du kan förvänta dig:
- Att bli en viktig del i ett av Dalarnas största och mest kompetenta BI-team.
- Att arbeta i en kreativ miljö med kompetenta och drivna medarbetare.
- En plattform med senaste tekniken och ett driv att bygga innovativa lösningar som ligger i framkant.
- Ett engagerat team som har kul tillsammans och lägger ribban högt.
- Att få en viktig roll där du kan påverka arkitekturarbetet både inom beslutsstödet men även inom hela organisationen.

Beslutsstödslösningen är baserad på Microsofts BI-plattform (SQL 2017) där vi förutom dom klassiska delarna (SQL, SSIS, SSAS, SSRS) använder Power BI för self service och Master Data Services (MDS) för masterdata.
Det är en spännande tid framöver då en stor del av det befintliga beslutsstödet kommer att byggas om från grunden i samband med att vi byter journalsystemet inom hälso- och sjukvården. Detta ger oss en unik möjlighet att designa och implementera en lösning i framkant utan påverkan av gammalt arv.

Din roll är att ansvara för den övergripande arkitekturen i beslutstödet och att ta fram och realisera strategier på kort och lång sikt.
Du kommer även att:
- delta i ett tidigt skede vid kravfångst och behovsanalys vid större beställningar och projekt.
- aktivt stötta och kompetensutveckla övriga utvecklare och säkerställa att utveckling sker enligt framtagna rutiner och arbetssätt.
- ansvara för omvärldsbevakning och proaktivt utvärdera och testa nya tekniker, verktyg och metoder.

Du kommer också ha en viktig roll i det centrala arbetet kring IT-arkitektur på landstinget tillsammans med övriga arkitekter i organisationen. Och beroende på intresse och kompetens så kan den delen av tjänsten på sikt bli mer omfattande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som redan idag arbetar som senior BI-arkitekt alternativt arbetar du som senior BI-utvecklare men vill fokusera mer på arkitektur och ta ett utökat ansvar. Du har:
- flerårig erfarenhet av design/arkitektur av komplexa BI-lösningar och datamodellering enligt Kimball
- flerårig erfarenhet av Microsofts BI-plattform och design av komplexa/dynamiska lösningar som exempelvis metadatastyrda ETL-processer
- erfarenhet av både multidimensionella kuber och tabulära modeller
- en gedigen utvecklarbakgrund med kompetens inom .Net/C#
- akademisk examen inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap eller IT alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt.
- goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
- god analytisk förmåga vilket innebär förmågan att bryta ner komplexa frågeställningar till enklare problem för att förstå samband och realisera en lösning
- ett intresse av den senaste teknikutvecklingen inom området och drivs av en ambition att leverera lösningar som ligger i framkant
- förmågan att själv identifiera vad som behöver göras, jobba utan tydliga uppdrag och planera så att resultat kan levereras inom givna tidsramar

Meriterande är att du har kompetens/erfarenhet av :
- TFS, agila arbetssätt och DevOps
- DBA (prestanda, optimering, säkerhet)
- Automatiska byggen och continuous delivery
- Master data och informationsmodellering
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är intresserad av att vara med och utveckla och driva beslutsstödet och verksamheten framåt.

Personliga egenskaper:
- drivande och kan jobba målfokuserat
- strukturerad, ansvarstagande och agerar proaktivt
- förmågan att engagera och entusiasmera din omgivning
- förmågan att förmedla komplexa budskap på ett begripligt sätt
- viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och hela teamet
- trivs med både den tekniska delen av arbetet såväl som kontakten med beställare ute i verksamheten

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.