Cytodiagnostiker, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Patologi och cytologi Dalarna är en länsgemensam ackrediterad avdelning inom Landstinget Dalarna.
Vi tar emot histologiska och cytologiska prover från länet för att preparera och diagnostisera.
I verksamheten ingår även obduktion-, donation- och bårhusverksamhet samt verksamhet vid Dalarnas forskningslab och biobanksamordning.

Vi som arbetar på avdelningen är biomedicinska analytiker, patologer, cytodiagnostiker, medicinska sekreterare, laboratoriebiträden och obduktionstekniker.

Vi arbetar alltid med prioritet på högkvalitet och patienten i främsta fokus.

God arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen är viktig för oss.

Verksamheten är SWEDAC-ackrediterad enligt SS-EN ISO 1589:2012.

Arbetstiden är dagtid måndag - fredag.

Att aktivt delta i utbildning av nya medarbetare ingår och kommer att utgöra en stor del av arbetsuppgifterna för aktuell tjänst.

För övrigt består arbetsuppgifterna av screening av gynekologiska cellprovskontroller och indicerad cervixcytologi, samt diagnostik av övrig cytologi som urincytologi, lungcytologi och exudat.

Vi arbetar med vätskebaserad cytologi för gynekologiska cellprovskontroller och enligt det nationella vårdprogrammet med primär HPV-screening sedan början av 2018.

Registrering, färgning och preparering av prover på det cytologiska laboratoriet utförs i rutinen av annan yrkeskategori men kan till viss del ingå i arbetet som cytodiagnostiker.

Kvalifikationer

Du är legitimerad BMA samt utbildad cytodiagnostiker.

Mångårig erfarenhet av övrig cytologi enligt beskrivning av arbetsuppgifter ovan är ett krav.

Personlig lämplighet och intresse av aktivt deltagande vid utbildning av nya medarbetare är mycket meriterande.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.