Steriltekniker, Sterilteknik Mora lasarett

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Sterilteknik, som har 10 anställda, är en egen avdelning som organisatoriskt tillhör Operation/Kirurgkliniken, Mora lasarett
Sterilteknik servar Centraloperation, Dagoperation, Mottagningar och Vårdavdelningar på Mora lasarett och samtliga Vårdcentraler i länet.
Vi arbetar idag 40 timmar per vecka, dagtid.

Arbetet består av instrumenthantering, rengöring- och funktionskontroll samt att färdigställa instrument/instrumentuppsättningar.
Arbetet på avdelningen är tekniskt och kvalitetskrävande. Verksamheten är självständig och starkt lagstyrd. Vi arbetar med ständiga förbättringar som innebär att personalgruppen lyfter och arbetar aktivt med förbättringsåtgärder.

Kvalifikationer

Du är utbildad steriltekniker (YH 300p) alternativt under utbildning. Vi vänder oss även till dig som har en utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner värdefull och/eller har för avsikt att utbilda dig till Steriltekniker.
Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan arbeta självständigt. Du har datavana, är noggrann och har en förmåga att organisera arbetet på ett effektivt sätt.
Du bör ha ett medicintekniskt intresse samt en hög hygienisk medvetenhet. Stundtals är arbetstempot högt och du bör kunna hantera omväxlande arbetstempo. Pga många lyft bör du ha en god fysik. Därtill ser vi gärna att du har ett serviceinriktat förhållningssätt då vår verksamhet har ett nära samarbete med våra kunder.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.