Medicinsk sekreterare

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar som också kräver mycket samarbete för att hela verksamheten ska fungera.
Som medicinsk sekreterare hos oss bemannar du även vår reception och telefon.
Rollen är bred och kräver god simultankapacitet samt att du har lätt för att strukturera upp ditt arbete. Det kräver en förmåga att kunna göra prioriteringar för att tillmötesgå verksamhetens behov.
Arbetsinnehåll och arbetssätt är under ständig förändring för att tillhandahålla en bra service såväl inom som utanför enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning till medicinsk sekreterare. Du är öppen för utveckling i arbetet, tycker om att ge god service, är flexibel, stresstålig samt van vid självständigt arbete. För att trivas i rollen ser du förändringar som en del av vardagen. Vi ser gärna att du kan ta egna initiativ till förbättringar där vi värdesätter din förmåga att gå från tanke till handling. Du uppskattar att ha varierande arbetsuppgifter och kan prioritera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tycker om att samarbeta med olika människor med olika roller och har lätt för att skapa relationer med övriga yrkesroller där du bidrar till och uppskattar värdet av ett gott samarbete.

Som sekreterare har du kontakt med många människor såväl patienter som personal både inom och utanför enheten varför vi fäster stor vikt vid ett gott bemötande och serviceanda. Vi utgår från att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och din utveckling i rollen som medicinsk sekreterare.
Några års erfarenhet inom yrket är önskvärt men inte ett krav.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårdcentral Sälen finns i Sälens by.
Den bofasta befolkningen är cirka 3 400 personer men under högsäsong tillkommer över 80 000 besökare som samtidigt vistas i Sälenfjällen. Området i övrigt har en tydlig glesbygdsprägel med långa avstånd och 10 mil till närmaste sjukhus.
Under vintersäsongen har vi även mottagningar på fjället, i Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället och Kläppen. Vi utökar våra öppettider under vintern, mitten av dec - slutet av april, och har akutmottagningen öppen 08.00 - 20.00 alla dagar i veckan. Under högsäsong kan vi ta emot över 100 akuta besök/dag.
Vår personalstyrka dubbleras under vintersäsongen och framförallt anställs fler läkare, sjuksköterskor och medicinsk sekreterare.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.