Cytodiagnostiker tv klinisk Patologi och Cytologi

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Patologi och cytologi Dalarna är en länsgemensam ackrediterad avdelning inom Landstinget Dalarna. Vi tar emot histologiska och cytologiska prover från länet för att preparera och diagnostisera.
Vi som arbetar på avdelningen är biomedicinska analytiker, patologer, cytodiagnostiker, medicinska sekreterare, laboratoriebiträden och obduktionstekniker.
Vi arbetar alltid med prioritet på hög kvalitet och patienten i främsta fokus. God arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen är viktig för oss.
Verksamheten är SWEDAC-ackrediterad och vi arbetar enligt rutiner och dokument och för nationell standard och kvalitetssäkring.

Arbetstiden är dagtid måndag-fredag.

Arbetsuppgifterna består till största delen av screening av gynekologiska cellprovskontroller och indicerad cervixcytologi. Vi arbetar med vätskebaserad cytologi för gynekologiska cellprovskontroller och införande av primär HPV-screening planeras inom den närmsta framtiden. Att aktivt delta i metodutveckling ingår i arbetet.
Arbetsuppgifterna omfattar även diagnostik av övrig cytologi som urincytologi, lungcytologi och exudat.
Registrering, färgning och preparering av prover på det cytologiska laboratoriet utförs i rutinen av annan yrkeskategori men ingår till viss del i arbetet som cytodiagnostiker.

Kvalifikationer

Du är legitimerad BMA samt utbildad cytodiagnostiker.
Yrkeserfarenhet är meriterande.
Vi välkomnar cytodiagnostiker under utbildning att söka tjänsten. Tillträde sker då enligt överenskommelse.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.