Psykolog/Samtalsterapeut VC Britsarvet/Grycksbo

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vårdcentral Britsarvet/Grycksbo drivs av Landstinget Dalarna och består av två vårdcentraler som tillsammans har 16 175 listade patienter. Tillsammans arbetar vi för att ge våra patienter god och kvalitativ vård i rätt tid.

Vårdcentralerna är välfungerade enheter med Läkarmottagning, Distriktssköterskemottagning och en relativt nystartad samtalsmottagning. Vi har välutvecklade specialistsjuksköterskemottagningar inom områdena: diabetes, astma/KOL, blodtryck, vaccination-, flykting- och sårmottagning. Barn- och mödrahälsovård bedrivs i närliggande lokaler.

Vid vårdcentralens samtalsmottagning arbetar vi utifrån kognitiv beteende terapi (KBT). Vi samarbetar med andra yrkesgrupper inom primärvården. I arbetsuppgifterna ingår bland annat bedömning, behandling och samordnad vårdplanering.

Tillsammans med mottagningens samtalsterapeuter kommer du att bedriva bedömnings- och behandlingsarbete, till största delen självständigt, för patienter med lättare till måttlig psykisk ohälsa. Huvuddelen av patienternas problematik är depression, ångest, stressrelaterade problem och krisreaktioner. Vi ger framför allt individuella samtalsbehandlingar, mindfulnessgrupper och internetbaserad behandling och arbetar utifrån ett psykosocialt perspektiv med en helhetssyn på människan.

Kvalifikationer

Du är psykolog alt. samtalsterapeut. KBT-utbildning, lägst steg 1, är ett krav. Meriterande är ACT och erfarenhet av arbete inom primärvården.

Du bör vara strukturerad, ha förmåga att begränsa dig i behandling och uppföljning samt ha en god förmåga att samarbeta och samverka med andra yrkeskategorier på vårdcentralerna och den specialiserade psykiatrin.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga företrädare
Inger Johnsson, Vårdförbundet, 023-49 16 78
Ann-Charlotte Ekengren, Läkarförbundet, 023-49 16 78
Lena Wiklund, Kommunal, 023-49 16 78
Mehrdad Beigi, Psykologförbunde,t 023-49 08 80, 076-206 69 69

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.