Nischtandläkare Barntandvård, Folktandvården Örnen, Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi till vår klinik Örnen i Avesta en allmäntandläkare med stort engagemang och intresse för i första hand tandvård för barn. Tjänsten är en s.k. nischtandläkartjänst vilket innebär att du kommer att få en individuell utvecklingsplan med inriktning mot barntandvård. Utvecklingsplanen innefattar bland annat:

* Utbildning för att arbeta med lustgassedering samt Midazolam
* Auskultation specialistkliniken för Pedodonti i Falun
* Tjänstgöring på Pedodontikliniken i Falun under handledning
* Diplomkurs i Pedodonti
* Diplomkurs i Ortodonti
* Kurs i psykologiskt omhändertagande av barnpatienter
* Ytterligare kurser/konferenser med inriktning mot barntandvård

Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter med fokus på barntandvård. På kliniken finns idag två tandläkare med mer än 30 års erfarenhet som handledare. Dessutom finns nischtandläkare inom områdena protetik, kirurgi, ortodonti och parodontologi.

På kliniken i Avesta arbetar verksamhetschef, åtta tandläkare, åtta tandhygienister och tjugo tandsköterskor. Vi har ett bra och nära samarbete med länets specialisttandläkare och då inte minst inom Pedodonti.

Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter, ett intressant och utvecklande jobb, arbetsgemenskap och god stämning.
Vi har digital röntgen och använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring. Kliniken har en mobil lustgasutrustning. Från och med juni 2016 ingår kliniken i ett projekt kring digitala avtryck inom protetik.
Kliniken har funnits i snart 5 år, arbetar enligt ett skiftsgångskoncept där veckoarbetstiden (heltid) är 38 timmar/vecka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk tandläkarlegitimation eller går 10:e terminen på Tandläkarhögskolan. Erfarenhet av datasystemet T4 är meriterande samt dokumenterade utbildningar inom barntandvård.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet samt att det är självklart att göra patienten delaktig i möjliga behandlingsalternativ. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.

För nyutexaminerade tandläkare erbjuder Folktandvården Dalarna handledning på vår nyöppnade handledarklinik Origo i Falun som ett komplement till handledningen på hemmakliniken. Vi vet att handledning är av stor vikt för en nyutexaminerad tandläkare och handledarkliniken Origo är ett steg i att säkerställa att alla får samma förutsättningar till en god start i yrket.

Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.