Folkhögskollärare till Allmän kurs på Malungs Folkhögskola

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Malungs Folkhögskola är en Landstingsdriven Folkhögskola naturskönt belägen strax utanför centrala Malung.
Skolans inriktning är natur, kultur och hälsa utifrån ett folkligt och bildande perspektiv.

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver samarbetsförmåga och kommunikation.
Vi lägger stor vikt vid att våra studerande ska bli bemötta med respekt och lyhördhet. Deltagarstyrning och demokrati är ledord för vår verksamhet.

På vår allmänna kurs arbetar du i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor har ansvar för gemensam planering, socialpedagogiskt arbete, samt samarbete mot skolgemensamma mål.
Du undervisar studerande på olika nivåer, huvudsakligen i grupp.

De allmänna ämnena läses i form av temastudier, där de studerande läser tillsammans under olika projektrubriker i långa eller korta temaperioder.
Inom allmän kurs finns också en språkverkstad som är en grupp med inriktning mot svenska som andraspråk.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att undervisa på Allmän kurs, främst inom våra temastudier och i vår språkverkstad, men du kan även komma att jobba med andra kurser på skolan.
Visst administrativt arbete förekommer.

Malungs folkhögskola eftersträvar en jämn könsfördelning samt mångfald i arbetslaget.

Kvalifikationer

Folkhögskollärare med språklig inriktning
Nu söker vi en lärare med ämneskompetens i engelska och svenska som andraspråk.

Du ska ha förmåga att med engagemang arbeta nära andra i grupp mot gemensamma mål.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet och/eller utbildning, främst när det gäller ämnesområdena engelska och svenska som andraspråk, men en bred ämneskompetens är meriterande.

Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har en pedagogisk utbildning samt erfarenhet av folkbildning.

Tjänstgöringsgrad 25 procent, tillsvidare, samt utökning till 75-100 procent i form av vikariat under läsåret 2018/2019.

Tillträde 13 aug. 2018 el. enl. överenskommelse.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.