Arbetsterapeut, Rättspsykiatriska kliniken Säter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Tycker du om att arbeta långsiktigt i en verksamhet som spelar en viktig roll i samhället? Nu söker Rättspsykiatriska Kliniken i Säter en Arbetsterapeut
Vi står inför spännande utmaningar och hos oss har du möjlighet att bli en del av dem. Vi arbetar just nu med en långsiktig strategi för att säkra kompetensförsörjningen inom rättspsykiatrin. Bland annat genom en individuell utbildningsplan, möjlighet till forskning och delaktighet i utveckling av klinikens arbetssätt.

Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant, och ibland svårt. Som anställd hos oss får du introduktion och möjlighet till individuell handledning Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare.
Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, men även patienter som insjuknar under pågående kriminalvård eller under häktningstiden. Vissa patienter vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Totalt har vi 63 vårdplatser uppdelat på sex avdelningar som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare. Inom kliniken finns även specialistläkare och ett multiprofessionellt team som tillsammans med omvårdnadspersonalen utgör en styrka på cirka 180 personer.
I Landstinget Dalarna är vi 8500 medarbetare som tillsammans jobbar för ett hälsosammare Dalarna! Vill du vara med?

Som arbetsterapeut kommer du att utreda och behandla aktivitetsnedsättningar tillsammans med övriga kompetenser i teamet runt patienten. En betydande del av arbetet sker i meningsfulla aktiviteter. Det krävs flexibilitet och ett stort intresse för att anpassa aktiviteter utifrån patientens aktivitetsförmåga Behandlingsinsatserna sker individuellt och i grupp.
Dokumentation sker i Take Care.

Kvalifikationer

Du är leg. arbetsterapeut gärna med erfarenhet inom psykiatrin eller liknande behandlingsarbete.
Meriterande är AMPS eller annan utbildning som är lämplig för verksamheten. B-körkort en fördel i arbetet.
Personliga egenskaper vi värdesätter är nyfikenhet, självständig kombinerat med god samarbetsförmåga.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.