Sjuksköterska - Vill du bli en del av framtidens BUP Dalarna?

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Barn och Ungdomspsykiatrin Dalarna erbjuder specialistvård för barn och ungdomar tom 17 år med allvarlig psykisk ohälsa. Specialistvård innebär att vi tar hand om sjukdomar och ohälsa som kräver mer specialistkunskap och mer resurser än vad som normalt finns t ex på vårdcentral. Vanligtvis remitteras barn och ungdomar från vårdcentral, barnavårdscentral samt skolhälsovård. Barn, ungdomar och familjer kan också söka själva. Jourverksamhet bedrivs dygnet runt på Falu lasarett.

Vårt verksamhetsområde är mycket brett och rymmer frågeställningar kring psykisk ohälsa som förekommer hos barn från nyföddhetsperioden till tonårsperiodens slut.
Vårt perspektiv är bio-psyko-socialt och innebär att psykisk ohälsa ses utifrån stress i omgivningen och egen sårbarhet. Hos oss arbetar olika personalkategorier med barnkompetens för att barn och ungdomar skall få en sjukvård av hög kvalitet i en bra vårdmiljö anpassad för barn och ungdomars behov.

Arbetsuppgifter

På mottagningen i Mora arbetar kuratorer, psykologer, sjuksköterskor, läkare, specialpedagog, arbetsterapeut, medicinsk sekreterare och avdelningschef.

Mottagningens verksamhet omfattar kommunerna Mora, Älvdalen, Malung-Sälen, Orsa, Rättvik samt Vansbro.
BUP Dalarna består av ytterligare fyra öppenvårdsenheter samt en länsgemensam enhet med slutenvårdsavdelning och dagbehandlingsenheter för familjeterapi och ätstörnings-problematik som samtliga är underställda en gemensam verksamhetschef.

I samarbete med övriga teammedlemmar bedriva barnpsykiatriskt utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer som söker hjälp vid vår mottagning.

Som nyanställd sjuksköterska erbjuds du mentorskap under det första anställningsåret av erfaren kollega.

I samarbete med vår läkare har man som sjuksköterska även medicinska uppgifter.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska.

Erfarenhet av barn och ungdomspsykiatri är meriterande liksom arbete inom psykiatri och/ eller arbete med barn unga och deras familjer.
God förmåga till att organisera och planera arbetet krävs.
Steg 1 utbildning ses som meriterande.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

B-körkort erfordras.

Välkommen att kontakta oss:
Anna Ståhlkloo, Verksamhetschef BUP Dalarna
Finns att nå; v 29-30 samt mellan 16-24/8
Mobil; 070-574 16 64
Mail; anna.stahlkloo@ltdalarna.se
Pär Olsson, Avdelningschef, semester v 28-34
Mail; paranders.olsson@ltdalarna.se

Se även övriga kontaktpersoner nedan.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.