BI-utvecklare, Medicinsk teknik & IT, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Beställningsstöd.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt mindre systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Vi erbjuder en tjänst som BI-utvecklare och du kommer att ingå i ett växande agilt team med ca 15 personer bestående av bland annat arkitekter, utvecklare, kravanalytiker och förvaltningsledare samt att vi har ett nära samarbete med både ledning och verksamhet i organisationen. Landstinget Dalarnas gemensamma beslutsstöd är en central och strategiskt viktig funktion för all uppföljning i hela organisationen.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tjänst som BI-utvecklare och du kommer att ingå i ett växande agilt team med ca 15 personer bestående av bland annat arkitekter, utvecklare, kravanalytiker och förvaltningsledare samt att vi har ett nära samarbete med både ledning och verksamhet i organisationen. Landstinget Dalarnas gemensamma beslutsstöd är en central och strategiskt viktig funktion för all uppföljning i hela organisationen.

Du kan förvänta dig:
- Att bli en viktig del i ett av Dalarnas största och mest kompetenta BI-team.
- Att arbeta i en kreativ miljö med kompetenta och drivna medarbetare.
- En plattform med senaste tekniken och ett driv att bygga innovativa lösningar som ligger i framkant.
- Ett fokus på ständig kompetensutveckling genom konferenser, kurser och riktade insatser.
- Ett engagerat team som har kul tillsammans och lägger ribban högt.

Beslutsstödslösningen är baserad på Microsofts plattform (SQL 2017) och även Power BI on prem för self-service och mer interaktiva rapporter.
Som utvecklare i BI-teamet deltar du i det dagliga arbetet med nyutveckling och vidareutveckling av integrationer, datalager, analyskuber och rapporter. Som utvecklare kommer du även att delta i mjukvarutveckling av egna ramverk och applikationer som är viktiga för objektet och du kommer att ha stor möjlighet att påverka befintliga och framtida lösningar.

Du förväntas vara självgående, ta egna initiativ och dela med dig av din kompetens för att utveckla hela teamet.
Du kommer även att:
- Delta i möten och workshops relaterat till pågående aktiviteter och ha kontakter med verksamheten kopplat till arbetet.
- Delta och bidra med kompetens i större och mindre aktiviteter och fungerar som ett stöd till verksamheten vid behovsanalys och arbetet med att identifiera lämpliga lösningar.
- Medverka att ta fram och följa rutiner, metoder och arbetssätt för att effektivisera det dagliga arbetet och utveckla teamet.
- Ansvara för att följa upp och planera ditt dagliga arbete i sprintar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen kompetens inom SQL. Är du dessutom erfaren inom .Net/C# är det ett stort plus. Du har akademisk examen inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap eller IT alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.
Kanske är du en senior utvecklare som söker nya utmaningar eller nyutexaminerad med ett intresse för uppföljning och beslutstöd och en vilja att vidareutvecklas.
Du behöver nödvändigtvis inte ha en lång erfarenhet av BI (Business Intelligence) och en lång arbetslivserfarenhet, men vi ser att du är en driven person med hög ambitionsnivå som kan växa i teamet.

Meriterande är att du har:
- Erfarenhet av BI och Microsofts plattform (SSIS, SSAS, SSRS, MDS, SharePoint)
- TFS, agila arbetssätt och DevOps
- DBA (prestanda, optimering, säkerhet)
- Erfarenhet av utvecklingsmönster, REST-tjänster och Entity Framework

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är intresserad av att vara med och utveckla och driva beslutsstödet och verksamheten framåt.
Som person är du prestigelös och tycker om att arbeta i team, men du kan också arbeta självständigt under eget ansvar.
- Du är drivande och kan jobba målfokuserat.
- Du är strukturerad, ansvarstagande och agerar proaktivt.
- Du har ett stort engagemang som du kan sprida till andra.
- Du har viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och hela teamet.
- Du trivs med både den tekniska delen av arbetet såväl som kontakten med beställare ute i verksamheten.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.