Socionom (tv), Psykiatriska öppenvårdsmottagningen Falun/Södra

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet som tillhör Division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Öppenvården är indelad i tre geografiska basenheter med slutenvårdskliniker i Falun och Säter.
I basenhet Falun/Södra ingår psykiatriska mottagningarna i Falun och Avesta.

Inom landstinget pågår en utveckling av arbetet med patienter med riskbruk, missbruk- och beroendeproblematik. Detta innebär att vi ska bygga upp beroendeteam inom öppenvårdsbasenheterna. Dessa team ska ha ansvar för den specialiserade hälso- och sjukvården för patienterna med allvarligt missbruk- och beroende samt för patienter med samsjuklighet med annan psykiatrisk sjukdom.
Teamen bemannas med hälso- och sjukvårdspersonal. Beroendeläkare från beroendecentrum i Falun kan konsulteras, med vilka även annat samarbete planeras. Teamen samverkar nära med kommunerna och övrig hälso- och sjukvård lokalt.

Vi söker nu ytterligare en medarbetare till teamet inom basenhet Falun/Södra.

Placeringsort är Falun, det kan även bli aktuellt med arbete i Avesta. Samverkan med övrig verksamhet är en viktig del.

Du kommer att arbeta både utredande och behandlande. Behandlingen ska i första hand vara baserad på KBT eller MI (MET) och kan kompletteras med andra insatser som behövs i det enskilda fallet. Alla behandlingsupplägg kommer att ha sin grund i en individuell bedömningsprocess.
Dina arbetsuppgifter motiverande och behandlande samtal. Intresse och delaktighet i att arbeta med att utveckla beroendevården ses som särskilt värdefullt.
Du har som socionom ett nära samarbete med kollegor och du kommer att ingå i ett tvärprofessionellt team där socionom arbetar tillsammans med läkare, psykolog, sjuksköterskor och skötare. Du förväntas ta del av kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

Kvalifikationer

Du är socionom med några års erfarenhet och med stort intresse för målgruppen och beroendevård.
Vi förutsätter att du har lust till och erfarenhet av att arbeta i team, att du vill bidra i utvecklings- och förbättringsarbete samt att du är ansvarstagande. Du har förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer, är flexibel och har lätt för att samarbeta.
Du arbetar självständigt, ser helheten och utifrån det planerar och prioriterar du ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, förmåga att fatta självständiga beslut och god samarbetsförmåga
Utbildning i KBT eller MI är meriterande.

Körkort B är ett krav.

Vi söker dig socionom som har intresse av beroendevård, som tycker om att skapa relationer och att vara som ett ansikte utåt i samarbete och i samverkan.
Du är en initiativrik, självständig och trygg person som inte tvekar att fatta beslut när det behövs. Möjligheten att ha varierande arbetsuppgifter och arbetsplatser är något du uppskattar. Tillsammans med dina kollegor kommer du att bidra till utvecklingen av beroende- och missbruksvård i länet.

Som behandlare kommer du att arbeta med, förutom behandling, behandlingsupplägg, genomförandeplaner och dokumentation samt samverkan. God förmåga till samarbete samt muntlig och skriftlig kommunikation är därför viktiga förmågor.

Vi ser gärna att du har ett intresse för evidensbaserad praktik och utvärdering då verksamheten är under uppstart och därmed ska utvecklas. Det är viktigt att du som söker kan arbeta med samtal såväl enskilt som i grupp samt har god kunskap om den lagstiftning som finns runt målgruppen.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.