Avdelningschef till LD Hjälpmedel Avdelning Rörelse, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


OM ARBETSPLATSEN

LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Arbetsuppgifter

LD Hjälpmedel söker nu en ny avdelningschef till avdelningen Rörelse. Rörelse tillhandahåller hjälpmedel såsom exempelvis rullstolar, rollatorer, sängar och personlyftar samt tjänster kopplade till dessa hjälpmedel. Verksamheten bedrivs huvudsak i Borlänge, men även i Mora.

Uppdraget innebär arbetsgivaransvar, verksamhetsansvar, ekonomiskt ansvar och miljö- och säkerhetsansvar. Som avdelningschef ansvarar du för att avdelningen uppfyller sitt uppdrag mot patienter/brukare och uppdragsgivare gällande säkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet. Du leder, motiverar, coachar och har direkt personalansvar över ett 30-tal tekniker, hjälpmedelskonsulenter och rehabassistenter. Du har ett nära samarbete med biträdande avdelningschef. Viktigt är att vårda och utveckla goda relationer med medarbetare, kunder och samarbetspartners.

Som chef ingår du i ledningsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer och verksamhetschefen. Avdelningschef för rörelse deltar regelbundet på medlemsråden, där du kan ha en föredragande roll. Förvaltningen lyder under den politiskt styrda Hjälpmedelsnämnden i Dalarna.

Placeringsort är Hjälpmedelscentralen i Borlänge, men då verksamheterna är lokaliserade på olika håll i länet blir det en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare efterenhet från en chefsbefattning samt akademisk examen inom ett för uppdraget relevant område.

Meriterande är erfarenhet av hjälpmedelshantering, arbete inom rehabilitering och/eller habilitering, vana vid budget och budgetuppföljning i en intäktsfinansierad verksamhet och/eller chefsansvar i politiskt styrd verksamhet. Har du sedan en legitimation som fysioterapeut/arbetsterapeut eller sjuksköterska är det ett plus.

Erfarenhet av utvecklingsarbete, att leda och kommunicera i förändring kan vara nyckeln. Det händer mycket inom hjälpmedelsområdet och vi är inne i en expansiv fas med tentakler i flera innovationsprojekt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att vara framgångsrik i arbetet behöver du vara resultat- och målinriktad, lyhörd och ha god samarbetsförmåga. Vi värdesätter att du har ett hjärta för målgruppen funktionshindrade och vågar vara prestigelös i kontakten med alla kunniga, idérika och entusiastiska medarbetare.
B-körkort är ett krav. Du använder svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder inte bara ett stimulerande arbete som gör skillnad i många människors vardag och en arbetsplats med härliga kollegor. Utan vi vill även skänka dig möjligheten att slå ner dina bopålar i vackra Dalarna, om du inte redan bor här! Det finns goda möjligheter till naturupplevelser och sport i olika former vilket är en naturlig del av fritidssysselsättning för många av våra medarbetare på LD Hjälpmedel.


Samtliga chefstjänster i Landstinget Dalarna innebär ett tidsbegränsat förordnande som chef och en tillsvidareanställning inom för dig passande yrkesområde.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.