Vårdutvecklare BUP Dalarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Är du vår nya vårdutvecklare?

Har du ett brinnande intresse och engagemang för psykisk hälsa hos barn och ungdomar? Är du intresserad av utvecklingsfrågor, innovation, av kvalitetssäkring och forskning?

Vi ställer höga krav på kvalitet inom BUP, en verksamhet som är under ständig utveckling och förändring, och med denna utgångspunkt utvecklar vi våra arbetsmetoder utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Vi söker nu en ny roll, en vårdutvecklare som tillsammans med verksamhetschef och ledningsgrupp ska driva kvalitetsutveckling, fortbildning/kompetensutveckling, inventera utbildningsbehov.

Du kommer vara direkt underställd verksamhetschef, arbeta med övergripande utvecklings- och kvalitetsfrågor inom BUPs verksamhetsområde, samt vara delaktig i ledning och styrning via ditt deltagande i ledningsgruppen.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.
På BUP arbetar kuratorer, psykologer, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeut, specialpedagog, medicinska sekreterare och chef.

BUP Dalarna består av 5 öppenvårdsmottagningar samt länsresurs med heldygnsvård, akutteam, familjeenhet och ätstörningsenhet samt kunskapscentrum, som samtliga är underställda en gemensam verksamhetschef.
Enheterna bedriver diagnostik och behandling på specialistnivån och utmärker sig av god behandlarkompetens, professionell miljö i samverkan med vårdgrannar och samarbetspartners inom landsting och kommuner.

Tjänsten är en projekttjänst i 1 år fram till 2019-09-30.

Kvalifikationer

Du har din högskoleutbildning inom något yrkesområde som finns representerat inom BUP. Erfarenhet av utvecklings och förbättringsarbeten är krav för tjänsten.
Vidareutbildning och erfarenhet inom professionen, liksom relevant forskningskompetens eller erfarenhet som chef/ledare ser vi som meriter.

Barn- och ungdomspsykiatri är en verksamhet som är i fokus i samhället idag med en ökande ohälsa bland barn och unga. Samtidigt sker en massiv utveckling i forskning kring diagnostik och behandlingsmetoder.

Vi välkomnar dig som har ett intresse för barnpsykiatri, är positiv, öppen och med god förmåga att arbeta självständigt samt att bygga kontaktnät lokalt, regionalt och nationellt.

Rollen kräver lyhördhet, flexibilitet och förmåga att samarbeta och kommunicera väl i tal och skrift.
Du bör vara en god organisatör och administratör. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet.


Fackliga kontaktpersoner:
Marion Vaeggemose, Vårdförbundet 076-7900391 MarionJudithGrelck.Vaeggemose@ltdalarna.se

Margareta Nordman, Vision 070-5518999 margaretha.nordman@ltdalarna.se

Ylva Nordesjö, Psykologförbundet 023-491642 ylva.nordesjo@ltdalarna.se

Jörgen Fredholm, SACO 023-492879 jorgen.fredholm@ltdalarna.se

Övrigt


Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt den regionala kollektivtrafiken. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.