Samtalsterapeut SBU Hedemora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Samtalsmottagningen barn och unga bedrivs i ett samarbete mellan Hedemora Kommun och Landstinget Dalarna och riktar sig till barn och unga 6 tom 18 år. Samtalsterapeuten har till uppgift att bedöma och behandla barn och ungdomar för lindring till måttlig psykisk ohälsa. Samverka med andra aktörer såväl internt som externt.

Det ingår även att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna driva verksamheten framåt så att vi kan möta de behov som finns hos barn och ungdomar som kommer i kontakt med oss.

Kvalifikationer

Din grundprofession bör vara socionom eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Grundläggande psykoterapiutbildning motsvarande steg 1 är ett krav.

Du har socionomexamen och erfarenhet av utrednings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och familjer, inom BUP eller socialtjänsten.

Har du också ambitionen att fördjupa dina kunskaper och dela med dig, så kommer du att trivas hos oss.

Du bör ha god förmåga och erfarenhet av att samverka såväl internt som externt. Du har intresse för att delta i mottagningens utvecklingsarbete och har goda datorkunskaper. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Körkort erfordras.

Tillgång till handledning och fortbildning erbjuds. Vi söker dig som är socionom gärna med erfarenhet av att arbeta med barn och unga.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt arbete med barn och ungdomar. Meriterande är att ha en vidareutbildning, men även andra fördjupningar är önskvärda liksom multikompetens från olika områdesfält rörande människor.

Du skall ha god samarbetsförmåga, vara tillåtande och lösningsfokuserad. Kunskap om barn och ungdomars normala utveckling och erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete med barn, ungdomar, föräldrar/nära anhöriga och erfarenhet av grupp och/eller föräldrastödsutbildning är ett plus.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.