Miljösamordnare

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare i Landstinget Dalarna samordnar och arbetar du på en strategisk nivå med miljö- och hållbarhetsfrågor. Rollen som miljösamordnare omfattar arbete inom avfallsområdet, miljöledning och miljökrav vid upphandling. Det innebär bland annat framtagande av styrande dokument och informationsmaterial samt genomföra utbildningar och uppföljningar inom dessa områden. Du samverkar såväl internt med landstingets verksamheter som externt med andra landsting samt andra organisationer i Dalarna. Placeringsort är Falun, resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har 3-5 års akademisk utbildning med inriktning mot hållbarhet och/eller miljö. Fördjupade kunskaper samt arbete inom avfallsområdet och miljöledning är meriterande. Du bör ha erfarenhet av miljöarbete på strategisk nivå. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper, så som att du tar egna initiativ, är drivande och målinriktad och har god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du har förmåga att inspirera och skapa delaktighet. B-körkort erfordras.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.