Trafikutvecklare, Trafikcenter Dalatrafik, Borlänge 80:2018:11 - Landstinget Dalarna

Trafikutvecklare, Trafikcenter Dalatrafik, Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Från 1 januari 2018 är Dalatrafik en förvaltning i Landstinget Dalarna. Vi ansvarar för planering, drift, trafikadministration och att handlägga myndighetsfrågor som rör kollektivtrafiken i Dalarna.
Dalatrafiks huvuduppgift är att med lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn 2007:1092 (LUF) som stöd, affärsmässigt och i konkurrens, upphandla persontrafik i perioder om fem till tio år. Dalatrafik ställer bl.a. krav på miljöansvar, kvalité och fordonsstandard samt bestämmer om trafikutbudet i samråd med länets kommuner och landsting.
Vi samordnar också tidtabeller och priser. Vi utvecklar försäljningskanaler och biljettutbud. Vi marknadsför också trafiken och de resmöjligheter som finns. Vårt arbete utgår från kundens perspektiv.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla kollektivtrafiken I Dalarna? Vi behöver förstärka vårt trafikutvecklarteam och söker dig som är beredd att anta utmaningen.

Trafikutvecklarteamet ansvarar för att i nära samarbete med kommuner, landsting, våra trafikföretag och övriga delar av vår organisation ta fram bästa möjliga trafiklösningar för kollektivtrafiken i vårt län.

Som Trafikutvecklare ingår du i enheten Trafikplanering som består av 10 medarbetare.
Vårt uppdrag är att utveckla attraktiva och kostnadseffektiva resmöjligheter.
Hur ser resandemönstren ut och vad tycker våra kunder? Var sker inflyttning och infrastrukturutveckling och vilka övriga utvecklingsplaner pågår i länet. Hur ska trafikutbudet se ut för att allt fler ska välja att resa med oss?

Konkret innebär arbetet att du analyserar och utvärderar kundbehov och samhällsekonomisk effekt och omsätter det i förslag till tidtabeller som uppnår största möjliga kund- och samhällsnytta utifrån uppsatta mål och strategier.

Du kommer att hålla i informationsmöten och möta allmänhet, politiker och samarbetspartners. Svara på telefon, mail och remisser gällande utveckling av kollektivtrafiken. Du kommer jobba med planering av större trafikförändringar och Samordning av Linje- och Servicetrafik.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom samhällsplanering, transport och logistik eller motsvarande, med ett stort intresse för kollektivtrafik och dess roll i samhällsutvecklingen.

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som trafikplanerare. Sannolikt har du arbetat med kommunal trafik- och samhällsplanering eller trafikplanering.

För att lyckas i rollen bör du vara nyfiken, drivande och ha hög arbetskapacitet.
Det är viktigt att du är strategisk, kreativ och har ett sinne för problemlösning för att kunna hitta de mest kostnadseffektiva trafiklösningarna utifrån resenärens behov.
Vidare krävs en god analysförmåga och att du kan uttrycka dig väl såväl muntligt som skriftligt.
Du är utåtriktad, pedagogisk och kommunikativ.

Du har god helhetssyn samtidigt som du har förmågan att analysera detaljer. Vidare samarbetar du gärna med andra och bidrar till ett positivt arbetsklimat.
Du tycker om att ha mycket ansvar och lockas av att arbeta i ett publikt företag där kunderna står i centrum.

Goda kunskaper inom MS Officepaketet är en förutsättning samt att det är en fördel om du har ett visst teknikintresse och har lätt för att förstå olika system och hur de är integrerade.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan tiden för ansökan löpt ut.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.