Överläkare Klinisk kemi Labmed Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder ett betydelsefullt arbete i en engagerad och trygg organisation som följer människor genom hela livet.

Klinisk kemi/transfusionsmedicin ingår, tillsammans med mikrobiologi och patologi, i Laboratoriemedicin Dalarna (LmD). Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta, Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys), Falun, Ludvika och Mora. Du har möjlighet att utveckla och skapa kontaktnät mot övriga vården.

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna senaste åren.
Du kommer att arbeta i en miljö med ny modern utrustning i alla våra laboratorier, fräscha och nyrenoverade lokaler samt ett av Nordens mest avancerade Laboratorium gällande automation.

Huvudorten för verksamheten är Falun. Totalt finns 197 anställda inom hela organisationen varav 3 läkartjänster inom klinisk kemi. Klinisk kemi har ett brett analyssortiment och utför drygt 3,6 miljoner analyser per år. Antalet blodtappningar inom transfusionsmedicin är c:a 15 500.

Vid Falu lasarett finns dessutom ett kliniskt forskningscentrum CKF.

Vår omtyckte överläkare går i pension och Laboratoriemedicin söker ersättare!

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta i en väl fungerande, lagom stor laboratorieorganisation med ett mycket brett arbetsfält.
Kompetens och intresse för hematologi och transfusionsmedicin är meriterande men inte ett krav. I arbetsuppgifterna ingår fortbildning av personal. Även undervisning av BMA-studenter och handledning av ST-läkare ingår i tjänsten.

Specialistkompetens i klinisk kemi

Erfarenhet krävs.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.