PTP-psykolog Vill du bli en del av framtidens BUP Dalarna?

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

BUP Dalarna består av 5 öppenvårdsmottagningar, länsresurs med akutavdelning, familjeenhet, kunskapscentrum neuropsykiatri och ätstörningsenhet. Samtliga är underställda en gemensam verksamhetschef. BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgrannar såsom skola och socialtjänst.

Vi söker nu en PTP-psykolog till vår ätstörningsenhet Tornet. På Tornet arbetar kurator, psykologer, sjuksköterska, behandlingsassistenter, läkare, medicinsk sekreterare och chef.

Som PTP-psykolog på Tornet arbetar du med bedömningar, behandlingar samt fördjupade barnpsykiatriska kartläggningar. I behandling ingår bland annat familjebehandling, individualterapier, föräldrastöd, i viss mån dagvård och grupper samt samarbete med BUP:s slutenvårdsavdelning. Hos oss kommer du att arbeta både enskilt och i team. Utöver PTP-handledning deltar du i grupphandledning tillsammans med hela teamet på Tornet. I arbetet ingår att samarbeta med andra vårdgrannar som arbetar med barn och unga, som till exempel barn- och ungdomsmedicin, skola och socialtjänst. Tornet är i ständigt utvecklingsarbete för att bredda och förbättra våra behandlingsinsatser. Även detta arbete förväntas du att delta i.

Kvalifikationer

Du gillar att samarbeta med andra. Du har en önskan om att få delta i arbetet för att göra den barn- och ungdomspsykiatriska vården ännu bättre. BUP Dalarna arbetar aktivt för att psykologer, liksom alla andra yrkeskategorier, ska ha en självklar delaktighet i verksamhetsutvecklingen.

Det är meriterande om du gjort din praktik inom barn- och ungdomspsykiatrin men det är inte ett måste. Det viktiga är att du har ett intresse för vår verksamhet och en vilja att lära. Har du också ambitionen att fördjupa dina kunskaper och dela med dig, så kommer du att trivas hos oss.

På Tornet finns två erfarna PTP-handledare. Landstinget Dalarna har också ett omtyckt PTP-program med månatliga träffar som du har möjlighet att delta i.

Det finns goda möjligheter till en tillsvidareanställning efter PTP-tjänstgöring.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.