Nämndsekreterare/Chefssekreterare till Tandvårdsförvaltningen, Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Tandvårdsförvaltningens uppdrag är att planera och bedriva tandvård i Dalarnas län. Folktandvården har ca 500 anställda och har verksamhet i hela Dalarnas län.

Vi söker nu en Nämndsekreterare/Chefssekreterare till Tandvårdsförvaltningen.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 27 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Som nämndsekreterare arbetar du med både politiker och tjänstemän. Du kommer att ansvara för de administrativa uppgifterna kring sammanträden i Tandvårdsnämnden; dagordningar och protokoll, bevakning av ärenden etc.
I rollen som nämndsekreterare ryms bl.a. planering av nämndens ärendehantering, att inom verksamhetsområdet vara både coach, bollplank och sakkunnig gentemot handläggare i samverkan med kontorets övriga handläggare. Ska tillsammans med kollegor i Central förvaltning bedriva utvecklingsfrågor inom nämndadministrationen.

Som chefssekreterare på Tandvårdsförvaltningen erbjuds du en central, ansvarsfull och varierande roll i kärnan av verksamheten. Ditt huvudsakliga fokus innebär stöttning av Tandvårdschef och Kvalitets-och utvecklingschef i deras administrativa arbetsuppgifter, där du följer upp och skapar en god struktur för ledningen och dess administration.
Som sekreterare i ledningsgrupp och chefsmöten för du mötesanteckningar samt protokoll, gör kalenderbokningar och arbetar med dokumenthantering och uppföljning. Du ansvarar också för att arrangera förvaltningens gemensamma möten och arrangemang. Det innebär också planering och bokning av konferenser, möten och kurser för verksamheten.
Andra administrativa arbetsuppgifter förekommer, utifrån avdelningens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Kunskap om kommunal- och förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess
Meriterande är utbildning inom samhällsvetenskap, statsvetenskap eller juridik.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som chefssekreterare samt att du har erfarenhet från administration på en övergripande nivå. Arbetslivserfarenhet inom offentlig sektor är meriterande.

Vi söker dig som är flexibel, självgående och kan arbeta proaktivt. Du är analytisk, kvalitetsmedveten och har en god språklig förmåga. Du ska vara serviceinriktad, noggrann, intresserad av utvecklingsfrågor inom området och värna om struktur i uppdraget. Goda kunskaper i användandet av Office-paketet är en nödvändighet.

Vi lägger stor vikt vid social kompetens och övriga personliga egenskaper.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.