Ortodontiassistent Tandregleringskliniken Mora

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 28 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattat alla arbetsuppgifter som ingår i ortodontiassistentutbildningen med stor tyngdpunkt på eget patientarbete inom ramen för sitt kompetensområde. Därutöver kan varierande arbetsuppgifter inom tandsköterskans kompetensområde förekomma.

Information om arbetsplatsen
På tandregleringskliniken i Mora arbetar verksamhetschef och tillika ortodontist, två ortodontiassistenter och en tandsköterska
Vi har ett bra och nära samarbete med länets allmäntandvård.

Kvalifikationer

Vi söker nu en engagerad ortodontiassistent till vår tandregleringsklinik i Mora. Ortodontiassitentutbildning är meriterande men inte ett krav. Grundutbildning till tandsköterska eller tandhygienist är ett krav. Om du inte har ortodontiassistentutbildning kommer du, efter någon tid på Tandregleringskliniken i Mora, att få gå "distansutbildning" för att bli ortodontiassistent ( 60-poängsutbildning). Eftersom utbildningen till ortodontiassistent är en högskoleutbildning är tidigare gymnasieexamen ett krav. Utbildningen bekostas av arbetsgivaren men du måste ställa upp med intresse och tid. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet samt att det är självklart att göra patienten delaktig i möjliga behandlingsalternativ. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.

Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.