Avdelningschef Vårdcentral Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Primärvården är basen i hälso-och sjukvården. Vi som arbetar på Vårdcentral Avesta erbjuder våra ca 14.000 listade patienter ett stort utbud av medicinsk service.

På vårdcentralen samarbetar läkare, sjuksköterskor/ distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.
Primärvården i dalarna går under hälsoval.

Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och ingår som en del i vårdcentralens ledningsgrupp.

Du som avdelningschef har tillsammans med verksamhetschef ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi, patientsäkerhet och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad, positiv ledare vars arbetssätt präglas av tydlighet, engagemang, delaktighet och främjar för teamwork.

Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, lyhördhet och en god förmåga att reflektera.

En viktig del som avdelningschef är att skapa delaktighet, entusiasm, att ha ledarskapsförmåga och få medarbetarna att växa. Att du har en god empatisk och kommunikativ förmåga, ett brett perspektiv, tänker långsiktigt och lösningsfokuserat. Att du främjar för en god arbetsmiljö.

Det är meriterande med yrkesbakgrund och /eller chefserfarenhet inom hälso-sjukvården, och att du har utbildning inom ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett förordnande på 3 år, med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Fackliga kontakter:
VÅRDFÖRBUNDET Ximena Fernandez-Oviedo, 076-7900468, ximena.fernandezoviedo@ltdalarna.se
KOMMUNAL Peter Johannesson, peter.johannesson@ltdalarna.se
VISION Margaretha Nordman, 070-533 17 29, margaretha.nordman@ltdalarna.se
LEDARNA Gunilla Rosendal, 0240-495309, gunilla.rosendal@ltdalarna.se

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt den regionala kollektivtrafiken. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.