Medicinteknisk ingenjör/tekniker Falun (Vikariat)

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Medicinsk Teknik ger vårdverksamheterna support och stöd inom ett brett teknikområde omfattande bl.a. el, elektronik, data/IT, gas- & vätsketeknik, optik, finmekanik och mekanik.
Arbetsuppgifterna är ansvarsfulla och ibland krävande men ett väl utfört arbete ger ofta mycket positiv energi tillbaka i form av uppskattning från våra kunder. Vi söker medarbetare som med sin kompetens kan bidra till att skapa hög patientsäkerhet och hög tillgänglighet för den medicintekniska utrustningen i vården.

Vi behöver nu en kompetent ingenjör eller tekniker till ett av våra team som ger vårdverksamheterna support inom områden el, elektronik, data/IT, optik, finmekanik och vätsketeknik.
I det teamet kommer du att förstärka inom det eller de områden där du har erfarenhet och kompetens.

Du kommer att självständigt jobba med avhjälpande och förebyggande underhåll samt leveranskontroller av medicinteknisk utrustning. Arbetet förutsätter ett bra samarbete och en god dialog med såväl vårdpersonal som kolleger. Du kommer även att ha många leverantörskontakter.

Placeringsort är Falun, men eftersom MT är en länsövergripande verksamhet förekommer även uppdrag som innebär resor inom hela länet.

Kvalifikationer

Allmänna krav:
- Minst eftergymnasial teknisk utbildning eller erfarenhet som kan bedömas ge likvärdig kompetens.
- Goda kunskaper inom något eller flera av områdena: elektronik, data/IT, el, optik, finmekanik, vätsketeknik.
- Bred teknisk kompetens och praktiskt handlag, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift då kravet på att kommunicera med vårdpersonal och att dokumentera alla serviceinsatser är högt.
- Behärska teknisk engelska för att kunna kommunicera skriftligt och muntligt med internationella serviceorganisationer och för att läsa servicemanualer.
- God samarbetsförmåga, servicekänsla och social kompetens.
- B-körkort

Det är meriterande om du:
- Är utbildad civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet och andra utbildningar.
- Är utbildad inom medicinsk teknik
- Är certifierad medicinsk ingenjör
- Har erfarenhet av medicintekniskt arbete (speciellt om det är inom en sjukvårdsorganisation)
- Har erfarenhet av att arbeta med felsökning och reparationer av avancerad teknisk utrustning
- Har kunskaper i regelverket för medicinteknisk utrustning

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket för oss bland annat innebär hög servicegrad, brett tekniskt kunnande, noggrannhet och en vilja att samarbeta. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vikariat fram till 2020-03-31 med möjlighet till förlängning

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna ditt lönekrav.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.