Arbetsterapeut/Rehabkoordinator fördelat 50 %/50 % på Leksands Vårdcentral

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi har ett multimodalt team/MMR 1 team som innefattar yrkeskategorierna; läkare, fysioterapeut, samtalsterapeut, sjuksköterska och arbetsterapeut. Teamet arbetar med inriktning smärta och psykisk ohälsa.
På Rehabenheten arbetar tre sjukgymnaster/fysioterapeuter, två arbetsterapeuter och en rehab assistent.
Arbetet som arbetsterapeut består av poliklinisk undersökning och behandling i handrehabilitering, demensutredning, telefonrådgivning, gruppverksamhet i artrosskola och astma/KOL, deltagande i teamverksamhet för multimodalt team/smärtpatienter, samt bedömningsmottagning (1:a bedömning av hand patienter). I arbetet ingår introduktion till nyanställd personal om vad arbetsterapeuten har för uppdrag i Primärvården. Handledning av studenter kan bli aktuellt.
Arbetet som rehab koordinator innebär ett ansvar för vårdcentralens sjukskrivnings-och rehabiliteringsärenden. Du kommer att ingå i vårdcentralens rehab team/ MMR 1-team. Du är tillsammans med sjukskrivningsansvarig läkare enhetens kontaktperson för externa aktörer (arbetsgivare, Arbetsförmedling, Försäkringskassa och Kommun). Arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är bl.a. individuellt anpassat stöd till patienter, samverka och samordna internt på vårdcentralen, utveckla det interna arbetet med sjukskrivningsprocessen och utveckla teamsamverkan, sammankalla och leda teamet, följa upp och analysera sjukskrivningsstatistik, identifiera patienter som riskerar långvarig sjukskrivning, vara uppdaterad i försäkringsmedicin, mm. Du kommer även att delta i lokala och länsgemsamma nätverksträffar för rehab koordinatorer.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av arbete inom Primärvård.
Vi ser gärna att du har utbildning/erfarenhet inom något av handrehabilitering, demensutredning, smärtrehabilitering, astma/kol skola, försäkringsmedicin.
Du tycker om att arbeta i team, är positiv och serviceinriktad.
Arbetet är till stor del självständigt vilket gör att du behöver ha god struktur i ditt arbetssätt, god initiativförmåga och lätt för att ställa om.
Vi ser gärna att du är engagerad och tycker om att arbeta med utvecklings- och förbättringsarbete.
Önskvärt att du har genomgått eller har plan för att delta i Landstinget Dalarnas utbildning för rehab koordinatorer. Du kan dokumentera och har lätt för att uttrycka dig i svenskt tal och skrift.
Meriterande är erfarenhet av journalsystemet Take Care.
God samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt goda referenser från tidigare arbetsplatser.
Anställningsform: Tillsvidare från 2017-07-03
Omfattning: 100 % fördelat 50 % som arbetsterapeut, 50 % som rehab koordinator på Leksands Vårdcentral.
Arbetstider Leksands VC: Vårdcentralens uppdrag är för närvarande måndag till fredag 8-17.
Tillträde Leksand: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.