HR specialist kompetensförsörjning

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Personalenheten består av funktionerna verksamhetsnära HR-stöd, HR-direkt, kompetensförsörjning, förhandling, utbildning, lön & HR-system samt kommunikation. Vi jobbar utifrån våra grundbultar glädje, proffsighet och drivkraft.

Vill du vara med på vår gemensamma resa mot en nytänkande och handlingskraftig stödfunktion?

HR organisationen inom Landstinget Dalarna har genomgått en förändringsresa och står nu redo att ta nästa steg. Glädjande nog har vi därför fått möjlighet att nu rekrytera fler medarbetare som får chansen att vara med och bygga en ännu starkare HR organisation.
Hos oss får du stora möjligheter till utveckling inom hela HR området.
Vi består idag av ca 100 medarbetare som i huvudsak är placerade i Falun och Mora med ett länsövergripande uppdrag. Rekryteringsteamet med idag 8 personer ingår i kompetensförsörjningsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av kompetensförsörjnings- och utvecklingsfrågor och är analytisk.
Du kommer gemensamt i teamet att ansvara för att arbeta fram och genomföra strategier för kompetensförsörjning inom Landstinget Dalarna.

Vi arbetar enligt ARUBA-konceptet, som innebär aktiviteter och arbetssätt som riktar sig mot att attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla. Det kommer att innebära olika angreppsätt, allt från att analysera fram behovet av de bristyrken verksamheterna har till att åka på nationella/internationella rekryteringsinsatser.
Utöver det så är du ett viktigt internt stöd gällande chefsrekryteringar där du bidrar med din innovativa förmåga för att lyckas finna rätt kandidater utifrån kompetensbaserad rekrytering.

Tillsammans med dina kollegor i teamet, ska du bidra till att stärka och stötta chefer i rekryteringsarbetet, såväl operativt som i strategiskt arbete.

Du kommer att förvärva en djup och bred kompetens inom området, såväl till internationell som till nationell rekrytering.
Vi satsar helhjärtat på dig och vill du utveckla dig i din yrkesroll finns alla möjligheter till det hos oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom Personal- och Arbetsvetenskapsprogrammet eller annan likvärdig utbildning samt flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete.

Rollen ställer stora krav på flerårig erfarenhet av brett kompetensförsörjningsarbete.
Du har erfarenhet av chefsrekrytering där du arbetat med hela processen och gärna med någon form av testverktyg.

Du har stor analytisk förmåga, är en naturlig teammänniska och har ett positivt och konsultativt förhållningssätt.
Du kommer att arbeta både självständigt, gemensamt med kollegor i teamet och tillsammans med andra HR-funktioner. Detta för att gemensamt skapa ett effektivt HR-stöd med hög kvalitet till våra chefer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper eftersom de är en förutsättning för att du ska bli framgångsrik och trivas i den här rollen.

Utöver detta kräver tjänsten att du obehindrat kan använda dig av engelska i tal och skrift.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV. Intervjuer kan eventuellt ske löpande innan ansökningstiden löpt ut.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.