GMP-ansvarig farmaceut Läkemedelsförsörjning Falun

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Läkemedelsfrågor är högt prioriterade i Landstinget Dalarna. Vår Läkemedelsavdelning och Läkemedelskommitté kompletteras nu med en avdelning för Läkemedelsförsörjning. Vi utvecklar verksamheten genom att bedriva läkemedelsförsörjning i egen regi från 1 september 2017. Läkemedelsförsörjning innebär bl.a. att tillhandahålla, beställa och expediera läkemedel samt att tillverka cytostatika, radiofarmaka och övrig steril extempore till landstingets verksamheter.

Eftersom det är en ny verksamhet som byggs upp finns goda möjligheter att vara med och utforma läkemedelsförsörjningen till nytta för verksamheter, vårdpersonal och patienter.

Vi söker nu en GMP-ansvarig farmaceut till Läkemedelsförsörjningen.
Som GMP-ansvarig kommer du vara med och bygga upp verksamheten med läkemedelstillverkning inför start. Du kommer därefter att ansvara för att tillverkningen sker enligt gällande regler, liksom att den sker i lämpliga lokaler och med lämplig utrustning. Arbete med tillverkning i nybyggda lokaler på Falu lasarett med modern utrustning kommer vara del av din vardag.

Genom nära samarbete med vården kommer du bidra till att vårdpersonal får tillgång till värdefullt farmaceutiskt stöd. I arbetet kan också ingå annat vårdnära arbete, som läkemedelsservice, kvalitetsgranskning och farmaceutiskt kvalitetsansvar för specifika verksamheter. Huvudsaklig arbetsort är Falun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare eller receptarie och har kompetens för extemporetillverkning. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med kvalitetsansvar och vårdnära läkemedelsförsörjning.

Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper. Som GMP-ansvarig är det viktigt att du är noggrann, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Körkort B är önskvärt.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.