Linjechef på Medicinsk Teknik och IT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


ARBETSPLATSBESKRIVNING

Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.
"IT-teknik" är en av tre avdelningar på MiT som består av två sektioner, "Servicedesk" och "Drift och Teknik". Det är en linjechef till sektionen "Drift och Teknik" vi nu rekryterar.

Arbetsuppgifter

Du planerar och följer upp ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor. Genom aktiv coachning skapar du förutsättningar för utveckling av både medarbetarna och personalgruppen.

Som linjechef på "Drift och Teknik" har du personalansvar för 25-30 medarbetare som leds av utsedda ledare i årliga uppdrag. Personalansvaret innebär bl.a. att du är lönesättande chef och att du ansvarar för arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Du ingår i ledningsgruppen för IT-Teknik och rapporterar direkt till chefen för denna avdelning.
Rollen kan liknas med en konsultchef där du har personalansvaret och lånar ut resurserna till olika uppdragsledare, du ansvarar även för att resursförsörja uppdrag med externa konsulter när intern personal inte finns tillgänglig.

Kvalifikationer

Krav:
. Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar.
. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Meriterande:
. Ledarskapsutbildning, UGL eller motsvarande
. Grundläggande kunskaper inom IT-området

Personliga egenskaper:
Vi söker vi dig med ett prestigelöst, strukturerat och coachande förhållningssätt.
Du har ett genuint intresse för människor och är en coachande och kommunikativ ledare.

Förmåga att ge uppmuntran och feedback som stödjer medarbetarnas utveckling.
Du har en tydlig och rak kommunikation och kan förutse och hantera konflikter.
Du är trygg och tydlig i din ledarroll och vill gärna utvecklas inom området. Du har god strategisk och analytisk förmåga och kan fokusera på både helhet och detaljer.
Du har en god initiativförmåga, är lösningsfokuserad och kan arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan med löneanspråk!

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.