Sterilhygieniker Folktandvården Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 28 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi till vår klinik i Avesta en sterilhygieniker. Du kommer att arbeta heltid i vår steril där du ansvarar för höggradig rengöring och sterilisering av instrument samt sortering och packetering av dessa. Du ansvarar även för tillsyn och kontroll av utrustningen i sterilen och du har ett visst hygienansvar.

På kliniken Örnen i centrala Avesta arbetar en verksamhetschef, en 1:a tandsköterska, tio tandläkare, åtta tandhygienister och tjugo tandsköterskor. Kliniken är helt nybyggd och invigdes november 2012. Vi har skiftgång och arbetstiden är förlagd mellan 6.50-19.00 vardagar, uppdelad i två skift. Du kommer även arbeta var fjärde lördag. Vi erbjuder ett betydelsefullt arbete i navet av vår verksamhet, arbetsgemenskap och god stämning. Vi bedriver också ett friskvårdsprojekt vilket bland annat innebär träning på arbetstid

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tandsköterskeexamen eller annan relevant utbildning, t.ex. sterilteknikerexamen, undersköterskeexamen eller motsvarande vårdutbildning. Erfarenhet av steril- och/eller hygienarbete är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är ordningssam och strukturerad. Du planerar ditt arbete på ett effektivt sätt och har ett sinne för detaljer. Eftersom arbete i sterilen ibland innebär ett högt tempo är det viktigt att du kan hantera stress. Vidare är du bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du använder svenska i tal och skrift.

Vid frågor/funderingar kontaktas i första hand 1:e tandsköterska Maria Åmark.

Alla nyanställda deltar i vårt introduktionsprogram.

Folktandvården Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots. För ytterligare information se www.rekryteringslots.se

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.