Barnmorska, Dalarnas ungdomsmottagningar, Mellersta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Ungdomsmottagningen har hittills tagit emot ungdomar från Borlänge, men i ett pilotprojekt utökas detta till att omfatta även Säter och Gagnef med Borlänge som huvudmottagning. Vi söker nu en barnmorska. Vill du bli en del av vårt team?

Arbetsuppgifter

Borlänge Ungdomsmottagning tar emot ungdomar i åldern 13-25 år. Mottagningen arbetar enbart utifrån ungdomens uppdrag och är ingen remissinstans. Frivilligheten är en bärande princip för verksamheten.
Mottagningen är ett lågtröskelställe och arbetar förebyggande. Vårt mål är att stärka ungdomar i deras identitets- och personlighetsutveckling med inriktning på fysisk-, psykisk-, social -och sexuell hälsa.
Fokus ligger på det hälsofrämjande och primärpreventiva arbetet. Vi möter ungdomar med psykologiska- , psykosociala-, kulturrelaterade och allmänmedicinska frågeställningar.
Vi tar också emot ungdomar med funderingar kring sex-och samlevnad samt livsstilsfrågor. Ett fungerande team är därför en förutsättning för att kunna hantera mottagningens breda kompetensområde och uppdrag. Mottagningen är HBTQ-certifierad.

Uppdraget för Ungdomsmottagningen finns formulerat i FSUM´s riktlinjer.
Som Barnmorska på vår mottagning har du till uppgift att förskriva preventivmedel, ge Graviditet/abortrådgivning , utföra provtagning och behandling för STD inkl. smittspårning, samtala om funderingar kring sexualitet som hör ungdomsåren till.
Du samverkar med enhetens team, vårdgrannar och andra samhällsaktörer för att ge hjälp och stöd till den unge.

Arbetstiden är förlagd till vardagar, med viss kvällstjänstgöring. Förutom planerad mottagning, har vi drop-in varför Du kommer att ha viss expeditionsplacering.
Du medverkar vid studiebesök samt vid större publika evenemang. Yrkeshandledning sker i grupp.
Vi arbetar i journalsystemet Take-care.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. Barnmorska och vill ingå i vårt team bestående av barnmorskor, gynekolog, ungdomsläkare, psykolog samt kurator/socionom.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga, flexibilitet samt förmåga att möta ungdomar där de befinner sig i livet.

Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Då vi åker till våra mottagningar i Gagnef och Säter, är körkort ett krav.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.