Kliniksamordnare Folktandvården Jakobsgårdarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Folktandvården Dalarnas vision är att erbjuda Sveriges bästa tandvård med de stoltaste medarbetarna. Våra värderingar - banbrytande, trygg och medveten - ska prägla hela verksamheten. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker, goda möjligheter till kompetensutveckling och ett framsynt ledarskap. Folktandvården Dalarna har 27 allmäntandvårdskliniker, specialisttandvård, sjukhustandvård och egen tandteknisk verksamhet.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en kliniksamordnare till Folktandvården Jakobsgårdarna i Borlänge. Du som söker bör vara tandsköterska eller tandhygienist.

I rollen som kliniksamordnare fattar du vid verksamhetschefens frånvaro egna verkställighetsbeslut och ansvarar för att verksamheten på kliniken bedrivs enligt givna riktlinjer. Detta kräver att du har god översikt över verksamheten. I samarbete med verksamhetschefen ansvarar du för schemaläggning, semesterplanering, introdukton av nya medarbetare samt frisk- och sjukanmälan. Du är delaktig i arbetsorganisation, verksamhetsplanering samt lönesättning. Du bedriver och medverkar i förändrings- och kvalitetsarbeten, kliniska såväl som administrativa. Du har också ansvar för administration och beställning av material.

Arbetet kommer även att bestå av varierande arbetsuppgifter inom tandsköterskans/tandhygienistens kompetensområden, som t.ex. kliniskt arbete och handledning. Fördelningen av tid mellan arbetsuppgifterna som klinksamordnare och tandsköterska/tandhygienist kan variera efter behov.

Information om arbetsplatsen
På kliniken jobbar verksamhetschef, fem tandläkare, sex tandhygienister och tio tandsköterskor. Vi har digital röntgen och använder datasystemet T4 för tidbokning, ekonomi och journalföring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tandsköterskeexamen eller tandhygienistlegitimation. Du har intresse av personaladministration och organisationsfrågor. Erfarenhet av dataprogrammet T4, Heroma och Officepaketet är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är bra på att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt att du känner dig bekväm i rollen som arbetsledare. Du arbetar bra tillsammans med andra människor och kommunicerar med både arbetskamrater och patienter på ett lyhört och smidigt sätt. Du tycker att omhändertagande och service ingår som en naturlig del av arbetet. Du använder svenska i tal och skrift

Tjänsten innebär att du kommer ha en grundanställning inom din profession (tandsköterska/tandhygienist) med ett tidsbegränsat förordnande som kliniksamordnare.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.