Hjälpmedelsingenjör/-tekniker till LD Hjälpmedel, träningshjälpmedel

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


LD Hjälpmedel arbetar på uppdrag av Hjälpmedelsnämnden i Dalarna som är gemensam för landstinget och kommunerna i Dalarna. Vårt uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Läs gärna mer på www.ltdalarna.se/ldh

Arbetsuppgifter

Hjälpmedelsverksamheten är inne i ett generationsskifte med flertalet pensionsavgångar och söker nu våra framtida medarbetare. Nu behöver vi förstärkning och söker därför en ny hjälpmedelstekniker till teamet som arbetar med hjälpmedel inom området behandling, träning och cyklar för vuxna. Du kommer att arbeta tillsammans med hjälpmedelskonsulenter och tekniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Montering, inställning och rekonditionering av hjälpmedel inom behandling, träning, cyklar samt i framtiden ev manuella rullstolar
* Återkommande kontroller/besiktningar av hjälpmedel
* Förebyggande/avhjälpande underhåll av hjälpmedel
* Leverans och montage av hjälpmedel
* Inställning och anpassning av hjälpmedel
* Sortimentsarbete inkl upphandlingsarbete

Din stationering blir på Hjälpmedelscentralen i Borlänge men vid behov hela Dalarna som arbetsfält så resor förekommer.

Kvalifikationer

* Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå inom mekanik, el / elektronik eller motsvarande.
* Minst 2 års erfarenhet av teknisk service inom något av områdena cyklar/mekanik/el/elektronik är ett krav.
* Datorvana är ett krav och att ha arbetat i ett underhållssystem meriterande.
* Körkort (B) för bil är ett krav.
* God samarbetsförmåga och hög social kompetens är ett krav då vi arbetar med människan i centrum.
* Meriterande är erfarenhet från arbete med brukare/patienter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att var framgångsrik i arbetet behöver du sätta kunden i centrum och ha en utpräglad servicekänsla, ha ett gott bemötande, vara lyhörd och ha ett konsultativt arbetssätt, allt utifrån våra kunders behov. Du har lätt för att samarbeta, är noggrann, kan se helheten i aktivitet, ge förslag på lösningar, har lätt för att organisera, planera och arbeta strukturerat samt har en god pedagogisk förmåga.

Intervjuer kommer att ske löpande.
Provanställnings kan bli aktuellt.


Du har väl sett att vi även söker hjälpmedelstekniker till team Elrullstolar?

Välkomen med din ansökan!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.