Samordnare för Transfusionsmedicin Dalarna

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Laboratoriemedicin, Falun

Arbetsområdet omfattar klinisk kemi och transfusionsmedicin samt till viss del klinisk mikrobiologi och du utför sedvanliga arbetsuppgifter för Biomedicinsk analytiker. I arbetsuppgifterna vid blodcentralen ingår blodgruppsserologiskt arbete på jourtid.

Klinisk kemi, klinisk mikrobiologi samt transfusionsmedicin ingår i Laboratoriemedicin Dalarna (LmD). Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys), Falun (klinisk kemi, mikrobiologi, och transfusionsmedicin), Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin).

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren. Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier. I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Laboratoriet i Falun arbetar gränsöverskridande mellan klinisk kemi, transfusionsmedicin samt klinisk mikrobiologi.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har Biomedicinska analytikerexamen men annan lämplig utbildning kan komma i fråga.

Du har erfarenhet av och kunskap gällande transfusionsmedicinska frågor. Du har viljan att leda och organisera verksamheten samt har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i Din kommunikation samt att Du har förmågan att förmedla information till Dina medarbetare.

Du har initiativförmåga och ser möjligheter till förändringar.
Vi tror att du är en person som kan driva transfusionsmedicinska frågor, självständigt planera förbättringsarbete samt samarbeta väl i arbetsgruppen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande kunskap är erfarenhet inom GMP-arbete och interna revisioner.

Fackliga kontaktpersoner:
Vårdförbundet Tina Dahlman, 023-49 21 55, tina.dahlman@ltdalarna.se
Naturvetarna Catarina Cekal, 0226-49 61 47, catarina.cekal@ltdalarna.se
Kommunal; Ingela Hansson, 023-49 21 55, ingalill.hansson@ltdalarna.se

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.