Distriktsarbetsterapeut

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vårdcentral Mora har fått i uppdrag att bemanna arbetsterapeuttjänster vid flera av vårdcentralerna i Norra-/västra Dalarna. Därför utökar vi nu personalstyrkan. Arbetet innebär självständiga bedömningar och behandlingar men även att kunna samarbeta med annan personal och att ingå i team. Anställningen utgår från Vårdcentral Mora men arbetet kommer att fördelas vid flera vårdcentraler.

Vanligast förekommande uppgifter är:
- Handrehabilitering, bedöma och behandla primärvårdens patienter genom t.ex. ortosutprovningar och övningar.
- Bedöma och behandla patienter med långvarig smärta och psykisk ohälsa, vanligtvis i nära samarbete med andra professioner. Patientundervisning i grupper förekommer.
- Kognitiva bedömningar (t.ex. vid demensutredningar)
- Hjälpmedelsutprovningar.

Kvalifikationer

Du är leg. arbetsterapeut.
Körkort är ett krav.
Erfarenhet från liknande arbete är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du behöver kunna arbeta självständigt men även samarbeta i team. För att klara detta behöver du vara flexibel och ha kunskap om ovanstående områden.

Övrigt


Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.