Uppdragskoordinator/uppdragsledare till Medicinsk teknik och IT, MiT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

ARBETSBESKRIVNING

Gillar du variation i arbetsuppgifter, vill vara med och utveckla verksamheten och har mångårig och bred IT-bakgrund, då är jobbet perfekt för dig!
Vi erbjuder dig ett intressant och omväxlande arbete där du del av din tid är Uppdragskoordinator och del av tid leder olika typer av uppdrag eller mindre projekt.
Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter både gällande din egen situation och verksamheten i sin helhet, du har mycket stor möjlighet att vidareutveckla metoder och arbetssätt, rutiner och informationsflöden mm.

I rollen som Uppdragskoordinator ansvarar du för Landstinget Dalarnas IT-uppdragsportfölj, metodstöd, förankring och uppföljning av uppdrag och ärenden. Du samordnar resurser internt och externt, följer tillsammans med uppdragsledaren upp varje uppdrag och tillhandahåller stöd och hjälp i vardagen till uppdragsledare.
Du kommer att hantera avrop och avtal med externa leverantörer, du medverkar i konsultupphandlingar, introduktion och handledning av konsulter och interna uppdragstagare. Att få en teamkänsla och kunskapsutbyte mellan inhyrd, inlånad och egen personal är en viktig uppgift för dig som koordinator.

I rollen som Uppdragsledare är en viktig del i arbetet att stödja beställare i verksamheten att definiera sina behov och identifiera lämpliga lösningar med hjälp av IT. Vi har ett nära samarbete med våra förvaltningsobjekt, portföljkontoret, Landstinget Dalarnas upphandlingsenhet och vi deltar i IT-relaterade upphandlingar enligt LOU med behovsanalys, kravfångst och kravspecifikation.
När du ingår i upphandlingsuppdrag representerar du IT och förväntas säkerställa tekniska krav men även att identifiera och möjliggöra kostnadseffektiva IT-lösningar och konsolideringar för Landstinget Dalarna.
Arbetet kräver en nära dialog med kunden/beställaren och eventuella leverantörer och till ditt stöd finns övriga sektioner inom MiT.

I övrigt i rollen som Uppdragsledare kan dina arbetsuppgifter vara varierande avseende storlek och uppdrag.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom relevant område, som t ex datavetenskap, systemvetenskap, IT alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
God teknisk kunskap och förståelse för IT-verksamhet.
Kunskap om och erfarenhet av någon projekt- eller uppdragsmodell.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande
- Erfarenhet av att leda och/eller koordinera uppdrag, projekt, utredningar och förstudier.
- Erfarenhet från framtagande av förfrågningsunderlag, BU, projekt- och uppdragsdirektiv eller liknande.
- Projektledarutbildning.
- Erfarenhet av ProjektiL/UppdragiL, Antura Projects, resursplanering/resurshantering.
- Erfarenhet av upphandlingar samt införande av IT-stöd.
- Praktisk erfarenhet som kravanalytiker, erfarenhet av kravhantering och kvalitetssäkring.
- Kunskap om LOU samt juridik inom IT-området i liknande roller är starkt meriterande.
- Erfaren workshop- och mötesledare.
- Utbildning och/eller kunskap om pm3 och ITIL.
- Erfarenhet från uppdrag inom hälso- och sjukvården är meriterande.
- Erfarenhet av att arbeta inom Landsting eller annan liknande offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att vara framgångsrik i arbetet krävs mycket god förmåga att samarbeta, ett stort mått av flexibilitet och initiativtagande. Du har god kommunikativ förmåga, att dokumentera och dela med dig av kunskap är självklart, du är strukturerad och kan arbeta självständigt. Prestigelöshet, att skapa bra relationer och kunna uttrycka dig pedagogiskt och välformulerat i små som stora grupper samt skriftligt i det svenska språket är en naturligt för dig. Du har intresse för verksamhetens behov och arbetssätt och förmågan att lätt skapa förtroende i "kundrelationen" med verksamheten och medarbetarna.
Du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.