Handläggare (vikariat) för färdtjänst och riksfärdtjänst

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Från 1 januari 2018 är Dalatrafik en förvaltning i Landstinget Dalarna. Vi ansvarar för planering, drift, trafikadministration och att handlägga myndighetsfrågor som rör kollektivtrafiken i Dalarna.
Dalatrafiks huvuduppgift är att med lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn 2007:1092 (LUF) som stöd, affärsmässigt och i konkurrens, upphandla persontrafik i perioder om fem till tio år. Dalatrafik ställer bl.a. krav på miljöansvar, kvalité och fordonsstandard samt bestämmer om trafikutbudet i samråd med länets kommuner och landsting.
Vi samordnar också tidtabeller och priser. Vi utvecklar försäljningskanaler och biljettutbud. Vi marknadsför också trafiken och de resmöjligheter som finns. Vårt arbete utgår från kundens perspektiv.

Arbetsuppgifter

Kollektivtrafikförvaltningen i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet ansvarar för tillståndsgivningen av färdtjänst och riksfärdtjänst.
Arbetet består av myndighetsutövning i form av utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst enligt gällande lagstiftning.
Färdtjänstenheten består av sju handläggare och en administratör och vi söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla vår verksamhet samt komplettera vårt arbetsteam.

Dina arbetsuppgifter är att utifrån gällande lagstiftning, utreda, bedöma och besluta om vilka som är berättigade till färdtjänst och riksfärdtjänst. Du hanterar överklagningar samt kommuniceringen med de olika rättsinstanserna. Vidare deltar du i enhetens telefonmottagning.
Det finns möjligheter att påverka och driva enhetens utvecklingsarbete.

Vikariat t o m 2018-12-31.

Kvalifikationer

Du är examinerad socionom, samhällsvetare eller innehar annan universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon form av myndighetsutövning inom exempelvis social- eller omsorgsförvaltning samt erfarenhet av att bemöta människor i olika situationer.

Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du är strukturerad och serviceinriktad och har förmåga att skapa förtroende.
Stor vikt kommer också att läggas på din kommunikativa förmåga och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vidare har du god samarbetsförmåga och vill bidra till en positiv teamanda i arbetslaget och på arbetsplatsen.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning, samt den regionala kollektivtrafiken. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.