IT-arkitekt/projektledare till MiT, Medicinsk teknik och IT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Beställningsstöd.
Vi erbjuder två intressanta och omväxlande tjänster som IT-arkitekt (lösningsarkitekt) i huvudsak och som i mån av tid även kan ta sig an projektledningsuppdrag.
"Verksamhetsutveckling med stöd av IT" står såväl lokalt som nationellt inför många intressanta utmaningar. Vi har bland annat ett kommande byte av journalsystem framför oss och flera pågående stora projekt, ökade krav på digitalisering och utveckling av såväl systemstöd som integrationer och vi behöver därför förstärka verksamheten inom områdena IT-arkitektur och projektledning.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt mindre systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha stora möjligheter att vara med och utveckla arkitekturområdet.
IT-arkitektens övergripande funktion är att säkerställer att all utveckling, nyanskaffning och förändring i dagens och framtidens IT-system sker med en inriktning och en tanke som leder till långsiktiga, hållbara system som uppfyller såväl de nationella som regionala och lokala kraven, samt tillämpbara strategier inom IT om dessa är kända.
Vi söker dig som trivs med att arbeta både operativt och strategiskt och har ett stort intresse i att omsätta verksamhetsbehov till praktiska lösningar. Du har en god förmåga att förstå komplexa flöden och beroendesamband och har lätt att sätta dig in i verksamhetsprocesser och behov.
Som IT-arkitekt kommer du ha ansvar för att ta fram tekniska beskrivningar och standarder för olika lösningar och du deltar i att vidareutveckla vår integrationsförmåga. I rollen som projektledare kommer dina arbetsuppgifter variera avseende storlek på projekt/uppdrag och kunder i verksamheten men innebär oftast att självständigt planera, genomföra och leverera olika uppdrag i form av projekt, förstudier, analyser och utredningar.

I ditt arbete kommer du att ha kontakt med många intressenter, både inom och utom Landstinget Dalarna. Du rapporterar till din närmaste chef, till portföljledning, förvaltningsledning, styrgrupp eller MiT-ledning beroende på uppdragets karaktär.
Vi kommer att påbörja urval och intervjuer under ansökningstiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen på lägst högskolenivå inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap eller IT alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt.
Du har flera års erfarenhet från IT-verksamhet och praktisk erfarenhet som lösningsarkitekt.
God förmåga att beskriva, modellera, visualisera och analysera även komplexa strukturer, skeenden och samband.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande är att du har:
. Certifiering som lösningsarkitekt/IT-arkitekt.
. Erfarenhet av arbete med enterprisearkitektur.
. Kompetens inom systemintegration och SOA, gärna BizTalk Server och Mule.
. Kompetens inom BI, big data, ekonomisystem, BPM, informations- och IT-säkerhet.
. Erfarenheter av att självständigt driva arbete både på strategisk och på operativ nivå.
. Erfarenhet av offentlig upphandling av IT-system.
. Projektledarutbildning.
. Kunskap och erfarenhet från förvaltningsmodell pm3 och ITIL.
. Erfarenhet från arbete inom Landsting eller annan liknande offentlig verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av hela kedjan från förstudie till förvaltning och avveckling av system. Vi ser också att du har kunskap och förmåga inom områdena informationsanalys, arkitektur- och informationsstyrning. Vidare önskvärt med erfarenhet från beställarroll och vana av samarbete med leverantörer.
För att vara framgångsrik i arbetet är du en person som har ett strategiskt synsätt med god förmåga att tänka proaktivt och långsiktigt, är lösningsfokuserad, målinriktad och analytisk. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga, lätt för att samarbeta och kan framgångsrikt driva uppdrag från start till mål.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.