BI-utvecklare till MiT, Medicinsk teknik och IT

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


Medicinsk Teknik och IT (MiT) består av ca 140 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Landstinget Dalarna.

IT-Förvaltning och Utveckling (IT FoU) är en av tre avdelningar på MIT-enheten. IT FoU har tre sektioner, en sektion för Beställningsstöd och två sektioner för Systemförvaltning.
Din organisatoriska placering blir hos Beställningsstöd.

IT FoU är länken mellan verksamhet och IT och erbjuder professionellt stöd vid beställning, utveckling och förvaltning av IT-stöd. Vi genomför projekt, utredningar, samt mindre systemutvecklingsuppdrag och erbjuder stöd till verksamhetens beställare bl.a. inför upphandling, systemförändringar och leveransgodkännande.
Landstinget har en portfölj för "Verksamhetsutveckling med stöd av IT" där både projekt och förvaltningsobjekt har en gemensam portföljstyrgrupp. Pm3 används som förvaltningsmodell och ITIL som processtöd.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder en tjänst som BI-utvecklare och du kommer att ingå i ett agilt team med arkitekter, utvecklare, kravanalytiker och förvaltningsledare och vi har ett nära samarbete med ledning och verksamhet.
Landstinget Dalarnas gemensamma beslutsstöd är en central och strategiskt viktig funktion för all uppföljning i hela organisationen.

Du kan förvänta dig:
. Att bli en viktig del i ett av Dalarnas största och mest kompetenta BI-team.
. Att arbeta i en kreativ miljö med kompetenta och drivna medarbetare.
. En plattform med senaste tekniken och ett driv att bygga innovativa lösningar som ligger i framkant.
. Ett fokus på ständig kompetensutveckling genom konferenser, kurser och riktade insatser.
. Ett engagerat team som har kul tillsammans och lägger ribban högt.

Beslutsstödslösningen är baserad på Microsofts plattform och det är en spännande tid framöver då vi kommer uppgradera till SQL 2017 vilket bland annat innebär ett nytt rapportverktyg, mobila rapporter och Power BI för self-service.
Som utvecklare i BI-teamet deltar du i det dagliga arbetet med nyutveckling och förvaltning av integrationer, datalager, analyskuber och rapporter. Du förväntas vara självgående, ta egna initiativ och dela med dig av din kompetens för att utveckla hela teamet. Du kommer att:
. Delta i möten och workshops relaterat till pågående aktiviteter och ansvara för kontakter med verksamheten kopplat till arbetet.
. Delta och bidra med kompetens i större och mindre aktiviteter och fungerar som ett stöd till verksamheten vid behovsanalys och arbetet med att identifiera lämpliga lösningar.
. Medverka att ta fram och följa rutiner, metoder och arbetssätt för att effektivisera det dagliga arbetet och utveckla teamet.
. Ansvara för att följa upp och planera ditt dagliga arbete i sprintar.
. På sikt bli huvudansvarig för rapportutveckling i teamet.

Du rapporterar till din närmaste chef och till förvaltningsledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en kompetens inom SQL/.Net/C#.
Du har akademisk examen inom relevanta områden, som t ex datavetenskap, systemvetenskap eller IT alternativt motsvarande kunskaper inom IT-området förvärvade på annat sätt.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Du behöver nödvändigtvis inte ha en lång erfarenhet men vi ser att du är en driven person med hög ambitionsnivå och söker nya utmaningar. Vi ser gärna att du har ett intresse för uppföljning och beslutstöd.

Meriterande är att du har:
. Erfarenhet av BI och Microsofts plattform (SSIS, SSAS, SSRS, MDS, SharePoint).
. Erfarenhet av utveckling av SSRS-rapporter.
. TFS, agila arbetssätt och DevOps.


Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är intresserad av att vara med och utveckla och driva verksamheten framåt.
Som person är du prestigelös och tycker om att arbeta i team, men du kan också arbeta självständigt under eget ansvar.
. Du är drivande och kan jobba målfokuserat.
. Du är strukturerad, ansvarstagande och agerar proaktivt.
. Du har ett stort engagemang som du kan sprida till andra.
. Du har viljan att ständigt vidareutveckla både dig själv och hela teamet.
. Du trivs med både den tekniska delen av arbetet såväl som kontakten med beställare ute i verksamheten.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.