Överläkare inom klinisk kemi

Välkommen till Landstinget Dalarna! Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete där vår ambition är att göra skillnad för många människor.

Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden.

Laboratoriemedicin Dalarna (LmD) består av klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och transfusionsmedicin. Verksamheten är landstingsövergripande med laboratorier vid sjukhusen i Avesta (klinisk kemi/transfusionsmedicin), Borlänge (provtagningsenhet samt PK-analys), Falun (klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, och transfusionsmedicin), Ludvika (klinisk kemi/transfusionsmedicin) och Mora (klinisk kemi/transfusionsmedicin).

Stora satsningar har gjorts på Laboratoriemedicin Dalarna de senaste åren.
Du kommer att arbeta i fräscha och nyrenoverade lokaler i en miljö med ny modern utrustning vid alla våra laboratorier.
I Falun finns ett av Nordens mest avancerade laboratorium gällande automation. Laboratoriet i Falun arbetar gränsöverskridande mellan klinisk kemi, transfusionsmedicin samt klinisk mikrobiologi.

LmD har en väl utbyggd PNA (patientnära analys) verksamhet och stödjer vårdcentraler och mottagningar/avdelningar gällande patientnära analyserande i hela Landstinget.

Huvudorten för verksamheten är Falun. Totalt är det ca 160 anställda inom hela organisationen varav 2 överläkartjänster inom klinisk kemi.
Klinisk kemi har ett brett analyssortiment och utför drygt 3,9 miljoner analyser per år.

Arbetsuppgifter

Vi söker en överläkare som vill arbeta tillsammans med oss på klinisk kemi.

Arbetet innebär att driva såväl daglig verksamhet, utvecklingsarbete som kvalitetsarbete i samarbete med övrig personal, i huvudsak kemister, biomedicinska analytiker och övriga läkare, inom klinisk kemi.

I dagliga arbetet ingår att utföra bedömningar av analyser, skriva medicinska utlåtanden och agera medicinsk expert internt på laboratoriet och externt mot våra kunder i vården.

I tjänsten som överläkare ingår även handledning och undervisning.

Kvalifikationer

Specialistkompetens i klinisk kemi.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav.
Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi vill att du har en god kommunikativ och samarbetsförmåga samt ett tekniskt och vetenskapligt intresse.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Landstinget Dalarnas uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Vi ansvarar även för kollektivtrafiken i länet. Till dessa verksamheter behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Vi är, som Dalarnas största arbetsgivare, en viktig del av utvecklingen i länet. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.