Hjälpmedelsingenjör/-tekniker LD Hjälpmedel Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

KLOK är en avdelning inom LD Hjälpmedel. Vi arbetar över hela länet och ger stöd till förskrivare för att hitta bästa möjliga lösning för personer i behov av kommunikationshjälpmedel, larm, omgivningskontroll och kognitivt stöd. Teamet provar ut, anpassar och servar hjälpmedel som ofta är dator och teknikbaserade. Vi som jobbar på KLOK är fyra hjälpmedelstekniker/ingenjörer och fyra hjälpmedelskonsulenter samt avdelningschef.

Nu behöver vi förstärkning och söker en ny medarbetare.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att hantera möten med människor som kan ha olika typer av nedsatt förmåga. I arbetsuppgifterna ingår även support, utprovning, installation, upphandlingsarbete och leverantörskontakter samt utbildning till kunder, vårdtagare och personal. Arbete på andra områden inom Hjälpmedelscentralen kan bli aktuellt för att täcka upp vid tillfälligt hög belastning eller sjukfrånvaro.

Ingenjör/Tekniker inom KLOK provar ut, anpassar och servar hjälpmedel som ofta är dator- och teknikbaserade. Arbetet innebär att hantera möten med människor som kan ha olika typer av nedsatt förmåga. I arbetsuppgifterna ingår även service, underhåll, support, installation, upphandling, teknisk utvärdering och leverantörskontakter samt utbildning till kunder, vårdtagare och personal.
Då arbetet sker gemensamt på avdelningen genom samarbete med alla yrkeskategorier värdesätter vi personliga egenskaper som samarbetsförmåga och självständighet.

Placeringsort är Borlänge.
Resor inom länet kan förekomma varvid B-körkort är ett krav.

Kvalifikationer

Krav:
Ingenjörs/Teknikutbildning på gymnasienivå.
Teoretiska och praktiska kunskaper inom datorteknik, elektronik och mekanik.
God samarbetsförmåga och servicekänsla.
Förmåga att prioritera och hantera många uppgifter samtidigt.
Lätt för att uttrycka sig i tal och skrift.

Meriterande:
Ingenjörs/Teknikutbildning på högskolenivå
Erfarenhet av medicintekniska produkter/hjälpmedel inom området.
Tidigare erfarenhet av arbete med barn/ungdomar /vuxna med funktionsnedsättning.

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.