Vårdsamordnare/Sjuksköterska, vårdcentral Avesta

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsuppgifter

Vi på Vårdcentral Avesta kommer att ingå i ett primärvårdsprojekt som arbetar och utvecklar primärvårdens arbetssätt med psykisk ohälsa. Där kommer du att få möjlighet att bygga upp en ny specialistmottagning som på ett strukturerat sätt skall arbeta med psykisk ohälsa.
Arbetet består till viss del av telefonrådgivning, mottagningsarbete och distriktsläkarmottagning som följer det dagliga arbetet på vårdcentralen.

Vi kommer att erbjuda en psykiatrisk vidareutbildning med målet att bli specialiserad i vårdsamordning av patienter med depression och ångestsyndrom.
All utbildning utgår från de nya nationella riktlinjerna för ångest och depressionstillstånd.

Tjänsten innefattar självständiga samtal/bedömningar och uppföljning av patienter med depression och ångestsyndrom. Vårdsamordnaren arbetar nära primärvårdsläkaren, samtalsbehandlare, rehabkoordinator och handleds kontinuerligt av psykiater.

Du kommer att ingå i ett nätverk med 7 andra vårdsamordnare som arbetar på andra vårdcentraler. Regelbundna träffar i detta nätverk ingår för vidareutbildning och handledning i projektet.
En del av arbetet kommer även att innebära att arbeta med nedtrappning av läkemedel i öppenvård och läkemedelsplaner. Det är bra om du har varit med och startat upp nya verksamheter tidigare.
Du förväntas även vara intresserad av att kontinuerligt delta i att utveckla och förbättra vår verksamhet.

Kvalifikationer

Du är legitimerad Sjuksköterska.
Tidigare erfarenhet av psykiatriskt arbeta och riskbruk beroendetillstånd är meriterande.

Dina egenskaper:
- god samarbetsförmåga/kommunikativ förmåga eftersom arbetet innebär en teamledande roll
- ett professionellt förhållningssätt i mötet med patienter, teammedlemmar och övriga yrkeskategorier som arbetar på vårdcentralen
- förmåga att arbeta självständigt, vara trygg med svåra patientsamtal som rör psykisk ohälsa

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.