Legitimerad Logoped LD Hjälpmedel Hjälpmedelscentralen Borlänge

Välkommen till Landstinget Dalarna! Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.


LD Hjälpmedels uppdrag är att genom hjälpmedel, habiliterings- och rehabiliteringsstöd, rådgivning, konsultation, information samt tolktjänst, bidra till bästa möjliga livssituation för personer med funktionsnedsättning. Vi är cirka 160 medarbetare och samarbetar med primärvård, specialistsjukvård och Dalarnas kommuner.

Arbetsuppgifter

Nu behöver vi en ny medarbetare, en legitimerad logoped, till KLOK som är ett team inom LD Hjälpmedel. KLOK arbetar över hela länet och ger stöd till förskrivare för att hitta bästa möjliga lösning för personer i behov av stöd och hjälpmedel för Kommunikation, Larm, Omgivningskontroll och Kognition. Hjälpmedel som ofta är dator-och teknikbaserade.

Som logoped i KLOK kommer du i huvudsak att arbeta med låg- och högteknologiska lösningar till brukargrupper med kommunikativa behov i alla åldrar. I arbetsuppgifterna ingår även support, utprovning, installation, upphandlingsarbete och leverantörskontakter samt utbildning till kunder, vårdtagare och personal.

Teamet består av fyra hjälpmedelskonsulenter, fyra tekniker samt avdelningschef. Två konsulenter har bakgrund som arbetsterapeut, en är rehab ingenjör. För att bibehålla och utveckla bredden i teamet behöver vi fortsatt den kompetens vi tror att du som logoped kan tillföra. Det händer mycket inom teamets område och vi har tentakler ute i flera innovationsprojekt.

Placeringsort är Borlänge. Resor inom länet kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav:
Vi söker dig som är legitimerad logoped med några års erfarenhet samt vana från arbete i Officepaketet. B-körkort är ett krav.

Meriterande:
Erfarenhet av arbete med hög- och lågteknologisk AKK är meriterande. Önskvärt är kunskaper och erfarenhet i arbete med bildstöd och olika program för AKK . Kännedom och intresse kring PODD och Bliss är meriterande. Vi värdesätter också erfarenhet av arbete mot patienter med progredierande sjukdomar typ ALS.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du vågar vara prestigelös i kontakten med alla kunniga, idérika, entusiastiska arbetskamrater, är lyhörd för våra kunders behov och har ett hjärta för personer med olika funktionsvariationer. Lagarbete är rådande. Det sker ett nära samarbete mellan alla yrkeskategorier och vi hjälps åt med inkomna ärenden så vi värdesätter om du är inne på samma linje.

Vi hoppas också du ska vara en person som bidrar med idéer och kreativa lösningar på ännu obruten mark. Vår vision är att vi under närmaste åren ska kunna nå/hjälpa nya målgrupper bla. ute i kommunerna genom att erbjuda fler utbildningsinsatser.


Om du nu inte redan finns här i länet, erbjuder vi inte bara en arbetsplats med härliga kollegor utan vi vill även skänka dig möjligheten att slå ner dina bopålar i vackra Dalarna! Länet ger goda möjligheter till naturupplevelser och sport i olika former. Många medarbetare på LD Hjälpmedel har passion för fartfyllda aktiviteter vinter som sommar.
Välkommen att söka!

Övrigt

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal. När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post. Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.