Regional Skapande skola-konferens

Stäng

Kontakt

Nana Heinberg

Utvecklingsstrateg Barn och unga, vikariat

023-49 01 94, Mobil 072-215 21 13 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Hur gör vi kultur tillsammans? Den 29 april bjuds utbildnings- och kulturaktörer in till gemensamt lärande utbyte i Mora parken.

Att kultur och lärande hänger ihop är självklart. Den här konferensen handlar om nästa steg – att göra verklighet av idéerna och drömmarna. Och om hur du rent praktiskt kan organisera givande samarbeten mellan skola och kultur, som håller över tid och fortsätter att ge och ge.

Det här är en chans för dig att dela med dig av dina tankar och erfarenheter. Du är nämligen huvudpersonen på den här konferensen. Vi vill veta dina idéer om vad skapande verksamhet för unga skulle kunna vara. Hur fungerar samarbetet mellan kultur och skola hos dig? Hur skulle du vilja att det såg ut och hur tar vi oss dit?

Konferensen vänder sig till olika aktörer inom utbildnings- och kulturlivet, och kommer att ta upp frågor som, Vad är kulturens plats i lärmiljöer och lärandets roll i kulturen? Vilken roll kan Skapande skola ta? Hur kan man organisera och genomföra Skapande skola-projekt så att de bidrar till skolutveckling? Och hur kan skola och kultur tillsammans stärka förutsättningarna för lyckade Skapande skola-projekt?

Kom och inspireras av spännande exempel på lyckade projekt, lär dig hur du organiserar kreativa samarbeten och träffa nya människor att samverka med!

Program, pris och anmälan

Konferensen är kostnadsfri och vi bjuder på fika och lunch.
Anmäl dig senast 20 april.

Här anmäler du dig och kan läsa hela programmet

Konferensen görs i samverkan mellan Kulturrådet, Landstinget Dalarna och Mora kommun