Konst

Stäng

Kontakt

Jordi Arkö

Konstkonsulent

070-307 64 33 Skicka epost

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Konstkonsulent Jordi Arkö.

Konstkonsulenten främjar länets konstliv i samarbete med alla våra kommuner och fria aktörer i och utanför länet. Konstkonsulenten i Dalarna heter Jordi Arkö.

Konstkonsulenten arbetar både strategiskt och uppsökande och har ett tydligt barn- och ungafokus. Som plattform för verksamheten används gallerier, konsthallar, museer, kollektivverkstäder, kyrkor och skolor. Arbetet sker ofta och gärna ute i det offentliga rummet.

Runt om i kommunerna hittar man verkstäder för grafik, emalj, glas och sten. Verkstäder är viktiga mötes- och arbetsplatser för länets konstnärer och fungerar också som växthus för barn och unga som erbjuds möjligheter att få prova på och skapa själva. Tillsammans med konstaktiva arrangerar konstkonsulenten  workshops och konstnärsresidens.

Mer om konst

Dalarnas län är med i ett konstprojekt för unga. Statens konstråd har överlåtit grafiska verk till alla 15 kommuner i Dalarna, som har fått konst placerad i skolor från förskolan till och med gymnasiet. Kopplat till detta finns en skrift och en lärarhandledning. Läs mer om Grafik för unga som du hittar i vänstermenyn under Barn o unga eller följ länken högst upp till höger.

Ett viktigt projekt för barn och unga inom konst är ANODA ung konst. Du hittar mer information om projektet i vänstermenyn under Projekt eller följ länkarna högst upp till höger.

Läs mer om utbudet i konst för skola som du hittar i väntermenyn under Barn och unga eller via länken ovan till höger.