Konstarkivet

Stäng

Kontakt

Titti Lorentzon

Konsthandläggare

Konstarkivet 023-492230 Skicka epost

Helena von Bergen

Konsthandläggare

Konstarkivet 023-492230 Skicka epost

Besöksadress

Konstarkivet Vasagatan 8 B, Falun

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se
Kollage med tre bilder, två där konst hängs upp och en med tavlor. Förberedelser i konstarkivet inför arbetsdagen.En bil fullpackad med tavlor, dörrar och bagagelucka är öppna.

Alla vi som arbetar i den offentliga miljön har ansvar, både ekonomiskt och estetiskt. Det är viktigt att våra gemensamma offentliga miljöer utformas omsorgsfullt och med kvalitet. Den goda vården ska avspegla sig i miljön.

På konstarkivet har vi ansvaret att förvalta Landstinget Dalarnas konstsamling. Vi har också till uppgift att göra nyinköp och välja konst till våra lokaler. Bilderna är inköpta genom åren från utställningar på museer och gallerier. Vi köper också direkt från yrkesverksamma konstnärer. Här finns även skulpturer och konsthantverk. Arbetar du inom landstinget är det till oss du vänder dig om du vill ha hjälp med utsmyckning eller om konsten blir skadad eller stulen.

Vi upplever konstverk på olika sätt beroende på våra erfarenheter och referensramar. Det är omöjligt att ta till sig alla enskilda konstverk. Men med ett rikt och varierat utbud vad det gäller tekniker och motiv, kan konsten förmedla upplevelser och väcka nya känslor och tankar. Konsten kan bidra till att skapa harmoni i rummet och ge liv åt en enformig miljö. När vi väljer konst anpassar vi den till arkitekturen, inredningen och verksamhetens innehåll.

Konstarkivet nås på e-postadress:
konstarkivet@ltdalarna.se