Artists in residence - dans och skulptur

Publicerad 7 juli 2015

Stäng

Kontakt

Ann-Jeanett Stål

Samordnare nationella minoriteter

023-49 03 12, 070-569 03 12 annjeanett.stal@ltdalarna.se

Landstinget Dalarna

Box 712 791 29 Falun 023-49 00 00 landstinget.dalarna@ltdalarna.se

Artists in Residence i Säter är ett residensprogram där inbjudna konstutövare får möjlighet att arbeta i Dalarna och under en tid kan fördjupa sig i sitt konstnärskap.

Under en och en halv vecka från och med den 26 juli - 6 augusti 2015 besöks Säter av konstutövare i dans respektive skulptur – danskompaniet ilDance och konstnären Kajsa Mattas. Nu har du möjlighet att ta del av konstnärernas arbetsprocess och besöka oss på Skönviksområdet i Säter den 5 augusti.

Onsdag 5 aug 16.00–17.30 Mentalvårdsmuseet i Säter
Rum och rörelse – möte mellan konstformer.
Ett samtal med ilDance och konstnären Kajsa Mattas. Moderator Anneli Strömberg, enhetschef för Scen dans konst på Landstinget Dalarna. Vi bjuder på eftermiddagsfika. Fri entré. Anmälan senast 4 augusti till johanna.hasto@ltdalarna.se

ilDance är ett oberoende och internationellt samtida danskompani med säte i Göteborg som drivs av koreograferna Lee Brummer och Israel Alioni. Konstnären Kajsa Mattas är en väletablerad skulptör och arbetar med bland annat i brons och betong. Hennes konstnärliga fokus rör sig ofta sig kring människan i ett tänkt rum. Hon finns representerad på många offentliga platser och är ledamot av Kungliga Svenska konstakademien.